tiistai 20. joulukuuta 2022

Jeremy Holt: Made in Korea. Vol. 1

Alkuteos: Made in Korea, Vol. 1 (2022)

Kuvittaja: George Schall

Teksti: Jeremy Holt

Ilmestymisaika: 2022 (ko.painos)

Kustantaja: Image Comics

Sivumäärä: 160

ISBN: 9781534320116

Muoto: Nid.

Peukku: ^^b

Huom: julkaistu alun perin Made in Korea -sarjakuvalehden numeroissa #1-6


*A Korean nine-year-old named Jesse is adopted and sent to live with a lovely couple in America. Socially awkward, yet equipped with a seemingly encyclopedic brain, the young girl’s journey through the complexities of race, gender, and identity hits a fork in the road when she discovers she’s not entirely human…yet.


Adolescence just got a lot more emotional for the world’s first true A.I. system.*












Eletään tulevaisuudessa, jossa biologisen lapsen saaminen ei ole mitenkään itsestäänselvää. Ne, joilla on varaa, hankkivat keinotekoisia lapsia. Sattuma antaa eräälle pariskunnalle mahdollisuuden hankkia tällainen lapsi, Jesse. Mutta Jesse on erityinen. Hän nimittäin sattuu olemaan "koekappale" koodille, joka mahdollistaa koneelle inhimilliset tunteet. Tästä tietämättömät ihmiset eivät osaa kohdella kipuilevaa lasta oikein...

Jessen tielle tulee ihmisten epäluuloisuutta ja petoksia, mutta myös rakkautta. Kaiken keskellä nuori koettaa löytää itsensä ja käsittää, mitä hän todella on.

Hieno ja koskettava tarina. Osa toteutuksesta on julmaa, sillä mukana on myös todella pahoja väkivallantekoja. En siis suosittele herkille.

Kuvitus on hyvää jälkeä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti