maanantai 26. joulukuuta 2022

Michael Katz Krefeld: Kadonneet

 

Alkuteos: Savnet (2014)

Kääntäjä: Päivi Kivelä

Ilmestymisaika: 2015 (ko.painos)

Sivumäärä: 268

Kustantaja: Otava

ISBN: 9789520112394

Muoto: e-kirja (BookBeat)

Sarjamerkintä: Ravn #2

Peukku: q^^


*Yksitoista yksinäistä miestä on kadonnut mystisesti Berliinissä löytyäkseen myöhemmin alasti ja hukkuneina. Rikospoliisi Ravn alkaa etsiä tekijää, johtolankanaan Itä-Saksan aikainen kolkko tapahtuma, jossa viattoman tytön ja hänen perheensä kimppuun käytiin raa’asti. Aika on loppumassa, viimeisin kadonneista saattaa vielä olla elossa. Myös Ravnin oma traaginen menneisyys sotkeutuu tehtävään.

Kadonneet on itsenäinen toinen osa Michael Katz Krefeldin Ravn-sarjassa, jonka aloitti Langenneet vuonna 2013.*


Sarjan toinen osa ei ole yhtä koukuttava kuin ensimmäinen. Ravn ei edelleenkään ole rikospoliisi, mutta elämäänsä hän sentään on saanut jotenkin "ruotuun". Juominen on vähentynyt ja asunnosta tehdään kauppoja. Mutta menneisyys kiusaa ja Evasta paljastuu jotain, mitä mies ei ole osannut ollenkaan odottaa. Äkkiä hän onkin pahan paikan edessä. Ja toimii todella äkkipikaisesti...

Elämä kuitenkin menee eteenpäin. Ravn päätyy auttamaan naista, jonka veli on ollut jo aika pitkään kateissa. Vähitellen tapaus alkaa etenemään, mutta jokseenkin enemmän tuurin voimalla kuin taidolla. Vaaratilanteita tulee vastaan ja Ravn vaikuttaa joissain kohdin aikamoiselta "supermieheltä".

Samaan aikaan nykyajan kanssa seuraillaan tapahtumia juuri ennen Saksojen yhdistymistä. Stasin joukoissa työskentelevä Hausser on näiden pätkien keskushahmona ja hänellä on melkoinen pakkomielle työstään... Aluksi näiden tapahtumien yhteyttä ei oikein tajua, mutta lopulta palaset alkavat loksahdella paikoilleen.

Hitaasti käynnistyvä. Omalla tavallaan ihan kiinnostava. Vähän erilainen jännäri. Luettava, mutta ei mitenkään ihmeellinen. Kutsuisin tätä "jännäreiden inkivääriksi".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti