perjantai 16. joulukuuta 2022

Julia Quinn: Bridgerton: Yllättävä rakkaus

 

Alkuteos: The Viscount Who Loved Me (2000)

Kääntäjä: Pia Salo

Lukija: Anniina Piiparinen

Ilmestymisaika: 2021 (ko.painos)

Kesto: 12h 50min

Kustantaja: Tammi

ISBN: 9789520426989

Muoto: e-äänikirja (BookBeat)

Sarjamerkintä: Bridgerton #2

Peukku: ^^b


*Romanttinen Bridgerton-sarja saa jatkoa!

Astu Bridgertonin taianomaiseen maailmaan ja tapaa kahdeksan sisarusta 1800-luvun alun Englannissa. Romanttisen pukudraaman huippusarja on suurmenestys myös Netflixissä! Toisessa osassa Bridgertonin sisarussarjan vanhin, itsetietoinen Anthony, päättää etsiä itselleen puolison, mutta tie onneen on mutkikas.

Anthony Bridgerton on vannoutunut poikamies, jolla on kyseenalainen maine. Miksi juuri hän ryhtyy saalistamaan nuorta Edwina Sheffieldiä? Edwinan isosisko Kate päättää tehdä kaikkensa estääkseen sopimattoman liiton – mutta miten pitkälle järkevän Katen on mentävä pelastaakseen sisarensa? Bridgerton-sarjan toisessa osassa dialogi kipinöi ja tunteet roihuavat, kun kohtalo heittää Anthonyn ja Katen vastakkain.

Yhdysvaltalainen Julia Quinn (s.1970) opiskeli taidehistoriaa Harvardissa ja päätti sen jälkeen ryhtyä lääkäriksi. Hän ehti kuitenkin saada kustannussopimuksen ennen opintojensa alkua. Quinnin romanttiset historialliset romaanit, joista tunnetuin on Bridgerton-sarja, ovat maailmanmenestyksiä. Bridgerton-kirjoihin perustuva tv-sarja on Netflixin historian katsotuimpia.*


Kuten olettaa saattaa, on kirja erilainen kuin Netflixin sarja. Kirja vetää myös pitemmän korren. Hahmot ja heidän "demoninsa" saavat syvällisemmän merkityksen ja niihin keskitytään enemmän. Niistä löytyy enemmän luonnetta ja niiden vaikutukset tuntuvat määräävämmiltä. Myös hahmojen luonteet tulevat paremmin esiin ja aloin suhtautua muutamaankin erilailla kirjan jälkeen.

Tarjolla on hienoa pukudraamaan ja suhdekuvioita. Epäilyksiä, rakkautta ja välittämistä useammallakin tasolla. Pelot ja niiden vaikutukset ihmiseloon ja sen päätöksiin ovat myös hienosti esillä. Onneksi synkempiäkin hetkiä valottaa pieni kultainen reunus... Tässä on kirja, jossa toivoo kaikille osapuolille hyvää!

Kirjailijan tyyli kirjoittaa on rento, vauhdikas ja se nappaa mukaansa. En ole itse "suuri" romantiikan ystävä, mutta Bridgertonien maailma on onnistunut valloittamaan minut persoonallisuudellaan ja raikkaalla otteellaan. Sekä mies- että naishahmoissa on tyyliä ja erilaisuutta. Lisäksi rakastan sisaruksien välisiä suhteita ja naljailua. Vaikka tässä kirjassa onkin selvästi enemmän seksikohtauksia kuin edellisessä, ei se kamalasti "haittaa". Ne on toteutettu niin sanotulla hyvällä maulla enkä usko niiden suuremmin ahdistavan. Tosin jos on kamalan herkkä, niin ehkä kannattaa lukea omassa rauhassa eikä ainakaan kuunnella ääneen ilman kuulokkeita.

Piiparinen lukee hyvin ja sympaattisesti. Hänen ääneensä ei hiivi kiusaantuneisuuden vivahdettakaan missään vaiheessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti