tiistai 6. joulukuuta 2022

Michael Katz Krefeld: Langenneet

 

Alkuteos: Afsporet (2013)

Kääntäjä: Päivi Kivelä

Ilmestymisaika: 2014 (ko.painos)

Sivumäärä: 251

Kustantaja: Otava

ISBN: 9789520110710

Muoto: e-kirja (BookBeat)

Sarjamerkintä: Ravn #1

Peukku: ^^b

*Poikaystävä asettaa Mashan panokseksi balkanilaismafian pokeripelissä. Erik löytää elämälleen tarkoituksen pimeässä kellarissa eloon heräävistä täytetyistä eläimistä. Ravn kilpailee aikaa vastaan etsiessään sarjamurhaajaa, joka yrittää tehdä ihmisruumiista täydellisen taideteoksen. Kolmen ihmisen kohtalot ratkeavat trillerissä, joka määrittelee pahuuden uudelleen.

Michael Katz Krefeld (s. 1966) on tanskalainen kirjailija ja tv-käsikirjoittaja. Hänet on palkittu Tanskan parhaana rikoskirjailijana.


Langenneet aloittaa uuden kööpenhaminalaisesta poliisista Thomas “Ravn” Ravnsholdtista kertovan trillerisarjan.*



Rosoinen ja kiinnostava poliisihahmo. Renttu, jolla on hyvä sydän. Mies, jolla on taitoa, mutta myös tuuria. Jotenkin karumpi versio suomalaisesta Jussi Vareksesta. Iski minuun jopa ja huomattavasti paremmin.

Kerronnassa seurataan Ravnin elämää. Mies on sairauslomalla ja vähitellen selviää myös miksi. Miehen elämä on aika pohjilla, mutta vähitellen sieltä alkaa näkymään myös valoa. Samaan aikaan seurataan myös Mashaa menneisyydessä. Naisen mukana eletään kohti nykypäivää ja nähdään, millaiseen helvettiin tämä on joutunut. Kolmannet pätkät vievät lukijan vielä kauemmaksi menneisyyteen. Siellä kohdataan nuori Erik, joka löytää varsin erikoisen intohimon ja rakkauden. Kolme aikaa luovat yhdessä jännittävän kudelman, johon uppoutuu varsin helposti.

Julma ja raaka tarina. Kuvaa karusti naiskauppaa ja korruptiota.

Kirjoitustyyli on rentoa ja aika vauhdikasta. Henkilöhahmot jäävät vähän etäisiksi. Heistä oppii vähän, mutta monia asioita jää auki. Ehkä heihin tutustutaan paremmin myöhemmin sarjan aikana.

Varsin mukavan oloinen pohjoismainen jännäri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti