lauantai 24. joulukuuta 2022

Skottie Young: I hate fairyland. Volume one, Madly ever after


Alkuteos: I Hate Fairyland Volume 1: Madly Ever After (2017)

Ilmestymisaika: 2017 (ko.painos)

Kustantaja: Image Comics

Sivumäärä: 128

ISBN: 9781632156853

Muoto: Nid.

Sarjamerkintä: I Hate Fairyland #1

Peukku: ^^b

Huom: julkaistu alun perin I Hate Fairyland -sarjakuvalehden numeroissa #1-5


*I Hate Fairyland, a new comic from New York Times Best Selling, Eisner Award-winning cartoonist Skottie Young (Wizard of Oz, Rocket Raccoon, Fortunately, The Milk), is a fairytale-like adventure that smashes its cute little face against hilariously violent comedy that’s definitely NOT a bedtime story for the kiddies. (Unless your parents are super cool or don’t screen your entertainment…then whatever.)


Join Gert, a grown-up in a six-year-old girl’s body, who has been stuck in the magical world of Fairyland for nearly thirty years on a maddening quest to return home. It’s just her, a fly named Larry, and a battle-axe, against Slug Lords, Mushroom Men, Zombie Fauns, Barbarians, her nemesis, Queen Cloudia, and even more insanity!*



Tunnen suurta sympatiaa Gertiä kohtaan. Suunnistaminen ei ole kaikkien vahvoja puolia. Esimerkiksi itse olen aivan kamalan huono suunnistamaan. Joten minusta on täysin uskottavaa, että lapsi voi eksyä taikamaailmaan hyyyyyvin pitkäksi aikaa. Tosin, olisi nyt kuvitellut taikamaailman olentojen olevan niin ystävällisiä, että olisivat auttaneet... eivätkä odottaneet ongelmia.


Sillä ongelmiahan siitä tulee. Ainakin tässä tapauksessa kun lapsen sisälle kasvaa aikuinen mieli, joka vielä vaikuttaisi olevan hieman "kiero". Näin ainakin päätellen siitä, miten rajuilla keinoilla Gert pyrkii ratkaisemaan kohtaamansa ongelmat. Tapa kun on aikalailla "hakkaa päälle".


Kieroa aikuisten huumoria, hyviä vitsejä ja todella väkivaltaista menoa. En suosittele herkille, mutta jos oma mielenlaatu on sopivan kiero, uskon huumorin viihdyttävän. Kuvitus on hyvää ja toiminnallista jälkeä, mutta en suosittele herkille raakuuden vuoksi.


Mukavan oloinen sarja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti