lauantai 31. joulukuuta 2022

Julia Quinn: Bridgerton: Naamiaisten kaunotar

 

Alkuteos: An Offer from a Gentleman (2001)

Kääntäjä: Susanna  Hirvikorpi

Lukija: Anniina Piiparinen

Ilmestymisaika: 2021 (ko.painos)

Kesto: 12h 22min

Kustantaja: Tammi

ISBN: 9789520427016

Muoto: e-äänikirja (Storytel)

Sarjamerkintä: Bridgerton #3

Peukku: ^^b


*Rakkautta yli säätyrajojen.

Astu Bridgertonin taianomaiseen maailmaan ja tapaa kahdeksan sisarusta 1800-luvun alun Englannissa. Romanttisen pukudraaman huippusarja on suurmenestys myös Netflixissä! Sarjan kolmannessa osassa tuntematon kaunotar vie Benedict Bridgertonin sydämen naamiaisissa – ja katoaa ennen puoltayötä.

Sophie Beckett on nuori, kaunis ja rutiköyhä. Aatelismiehen aviottomana tyttärenä hän raataa sukulaisten palvelijana, ja tulevaisuus näyttää synkältä. Kun tarjoutuu tilaisuus livahtaa salaa Bridgertonien naamiaisiin, Sophie ei voi vastustaa kiusausta – katastrofaalisin seurauksin. Benedict Bridgerton on kyllä kuin unelmien prinssi, mutta tätä tuhkimoa ei prinssi tule noutamaan kotoa. Mitä vaihtoehtoja on palvelustytöllä, joka rakastuu aatelismieheen? Ja haluaako edes unelmien prinssi hänen parastaan? Suositun sarjan kolmannessa osassa luokkaerot heittävät varjoja palavan rakkauden ylle 1800-luvun alussa.

Yhdysvaltalainen Julia Quinn (s. 1970) opiskeli taidehistoriaa Harvardissa ja päätti sen jälkeen ryhtyä lääkäriksi. Hän ehti kuitenkin saada kustannussopimuksen ennen opintojensa alkua. Quinnin romanttiset historialliset romaanit, joista tunnetuin on Bridgerton-sarja, ovat maailmanmenestyksiä. Bridgerton-kirjoihin perustuva tv-sarja on Netflixin historian katsotuimpia.*


Sarjan kolmas osa on minun makuuni. Sanoisin, että tähän astisista paras. Asiaan voinee toki vaikuttaa se, ettei siitä ole vielä tehty Netflix-filmatisointia, joten kokemusta ei ole muuteltu mitenkään. Olkoonkin, että toki sarjassa on viittailtu joihinkin asioihin, jotka taas kirjoissa ovat olleet salaisuuksia.

Benedict on minusta mielenkiintoisempi kuin Anthony. Ei millään pahalla. Tässä on mies, jolla on periaatteet kohdillaan (ainakin suurimman osan aikaa). Hän on herrasmies, myöskin suurimman osan aikaa. Hänellä on ihania unelmia ja toiveita. Onneksi hän uskaltaa lähteä niiden perään.

Myös Sophie on herttainen hahmo. Jotenkin helpommin samaistuttavissa kuin monet muut daamit. Lisäksi pidän siitä, miten Bridgertonien äiti, Violet, saa tässä tarinassa suuremman roolin. Tämä rouva on melkoinen tapaus ja pidän hänestä aina vain enemmän ja enemmän.

Tarjolla ihania juonia. Julmaa tuhkimomeininkiä ja suloisia (tai vähemmän suloisia) väärinkäsityksiä ja draamaa. Sekä tietysti sitä intohimoa ja suurta kaipausta.

Piiparinen lukee hyvin ja kuunneltavasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti