maanantai 5. joulukuuta 2022

Samuel Bjørk: Susi

 

Alkuteos: Ulven (2021)

Kääntäjä: Päivi Kivelä

Lukija: Markus Niemi

Ilmestymisaika: 2022 (ko.painos)

Kesto: 13h

Kustantaja: Otava

ISBN: 9789511435501

Muoto: e-äänikirja (BookBeat)

Sarjamerkintä: Mia & Munch #4

Peukku: q^^


*Maailman valloittanut jännityksen virtuoosi on palannut. Kauhistuttava jahti vie Mia & Munch -sarjan alkuun.

Kahden 11-vuotiaan pojan ruumiit löydetään oslolaisesta lähiöstä, vieressä makaa kuollut kettu. Murha muistuttaa ratkaisematonta tapausta Ruotsissa: samanikäiset pojat ja valkoinen kani.

Holger Munch on nimitetty uuden tutkintayksikön johtajaksi. Hän tapaa poikkeuksellisen lahjakkaan poliisiopiskelijan, nuoren Mia Krügerin, ja näyttää kuvia molemmista rikospaikoista. Mia huomaa heti seikkoja, joita kukaan ei ole ajatellutkaan. Munch palkkaa hänet välittömästi.

Sitten kaksi 11-vuotiasta katoaa. Alkaa kuumeinen takaa-ajo, joka sysää Mian yhä syvemmälle pahuuden sydämeen.*


Oli jännittävää päästä alkuun. Siis siihen aikaan kun Mia ja Munch tapasivat toisensa ja aloittivat yhteisen tiensä. Samalla kun kaksikko tutkii murhia, päästään myös tutustumaan tarkemmin heihin ja heidän ryhmäänsä ja sen väliseen dynamiikkaan. Sieltä paljastuukin kiintoisia asioita ja jotkut asiat saavat oman selvennyksensä nyt. Moni asia jää tosin vielä myös katveeseen, joten ehkä saamme tulevaisuudessa lukea/kuulla lisää ryhmän alkuvaiheista.

Tapahtumia seuraillaan useamman ryhmän jäsenen kautta. Pallottelu toimii ja rytmi säilyy hyvin. Jännitettä ja jännitystä on ilmassa. Tapahtumissa ei välillä tahdo kestää perässä, sen verran vauhdikasta meno välillä on. Joissain kohdin tosin myös miettii, miksi joitain henkilöitä ja heidän tekemisiään seurataan. Kyllä kaikkeen kuitenkin löytyy lopulta jonkinlainen selitys. Ei aina tosin sieltä kaikkein yksinkertaisimmasta päästä. Yllättymään siis pääsee.

Loppu tulee vastaan kamalan nopeasti. Yhdessä rytäyksessä. Ja minua itseäni se jää harmittamaan. Olisin kaivannut vielä lisää tietoa muutamastakin asiasta. Muuten nautin kyllä tästä paljon.

Lukijana Niemi on hyvä ja vakuuttava. Häntä kuuntelee mielellään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti