torstai 20. toukokuuta 2021

Åsa Larsson, Ingela Korsell & Henrik Jonsson: Pax 2 - Tuonenkoira

 

Alkuteos: Grimmen (2014)

Kääntäjä: Sirpa Alkunen

Kuvittaja: Henrik Jonsson

Teksti: Åsa Larsson & Ingela Korsell

Ilmestymisaika: 2021 (ko.painos)

Sivumäärä: 72

Kustantaja: Otava

ISBN: 9789511380016

Muoto: e-kirja (BookBeat)

Sarjamerkintä: Pax #2

Peukku: ^^b

*Jännittävä kauhufantasiasarja vie keskelle pohjoismaisen mytologian karmivimpia seikkailuja ja hirvittävimpiä otuksia.

Ruotsalaiskaupunki Mariefredin rauha rikkoutuu, kun tuntematon peto alkaa hyökkäillä eläinten ja ihmisten kimppuun. Veljekset Alrik ja Viggo joutuvat selvittämään, millainen epäluonnollinen olento on oikein kyseessä ja ennen kaikkea miten se taltutetaan. Samaan aikaan heidän vartioimaansa salaiseen kirjastoon ilmestyy neuvojen toivossa noitamestari, jonka aikeet vaikuttavat epäilyttäviltä.

Tarinaa vauhdittaa upea sarjakuvamainen kuvitus.*Tuonenkoiran tarina jatkuu heti siitä mihin jäätiin sarjan ensimmäisessä osassa. Tarjolla on paljon jänniä tapahtumia ja vauhtia. Kirjan kerronta on hienoa ja nopeaa, pitkästymään ei todellakaan ehdi. Uskon tekstin nappaavan vähän vähemmän lukevankin nopeasti mukaansa. Etenkin kun mukana on todella upea sarjakuvamainen kuvitus!  Minuun tuo tumma ja aktiivinen mustavalkoinen kuvitus kolahtaa todella hyvin, mutta osa voi pelottaa herkimpiä.

Tällä kertaa veljesten kiusana ovat tutut koulun “kiusaajapojat”, jotka ilkeilevät selvästi vain ilkeilemisen ilosta. Uskomatonta miten ilkeitä jotkut ihmiset voivat olla toisia kohtaan! Lisäksi totean sen, että Viggo on välillä melkoinen typerys.

Paxin vahvuutena on veljesten välinen rakkaus (riitoineen kaikkineen), sekä joissain ihmisissä piilevä hyvyys. Hieno ja jännittävä maailma, jonka pyörteisiin on helppo upota.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti