perjantai 28. toukokuuta 2021

Orage: Michel Fourniret - Ardennien hirviö

 

Lukija: Tapio Rauvala

Ilmestymisaika: 2020 (ko.painos)

Kesto: 12min

Kustantaja: Saga Egmont

ISBN: 9788726276596

Muoto: e-äänikirja (BookBeat)

Sarjamerkintä: Sarjamurhaajat

Peukku: q^^

*Michel Fourniret tunnusti yhdeksän murhaa, mutta oliko uhreja enemmän? Ranskalaisen sarjamurhaaja Michel Fourniret’n ensimmäisestä murhasta on kulunut yli 30 vuotta, mutta siitä huolimatta hänen elämänsä on edelleen hämärän peitossa. Fourniret’n jäljille päästiin jo vuonna 1966, kun hänet otettiin kiinni ja tuomittiin väkivallanteosta lasta kohtaan. Sen jälkeen hänen rikoksensa pahenivat pahenemistaan, eikä kestänyt kauaakaan, kun hän syyllistyi murhaan.

Media kutsui Fournret’ta Ardennien hirviöksi, mutta miten osuva nimitys oikeastaan oli? Miksi hän tunnusti murhat? Toimiko hän yksin? Kuinka monta ihmistä hän oikeasti tappoi?

SARJAMURHAAJAT on sarja, joka kertoo aikamme kuuluisimmista sarjamurhaajista, ja heidän tekemistään rikoksista, jotka ovat sekä kiehtoneet että kauhistuttaneet ihmisiä ympäri maailmaa.

Artikkelin on alun perin julkaissut Orage-kustantamo.*Tällä kertaa tulee paljon uutta tietoa verrattuna takakanteen. Mielenkiintoiseksi pätkän tekevät Fourniretin rikoskumppanin maininnat. Minusta nämä 12 minuuttia on jotenkin koottu järkevämmin kuin monet muut sarjan osat. Tiivis, informatiivinen ja yllättävän hyvin koottu.

Rauvala tuntui jopa lukevan rauhallisemmin kuin normaalisti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti