tiistai 25. toukokuuta 2021

Joël Dicker: Baltimoren sukuhaaran tragedia

 

Alkuteos: Le livre des Baltimore (2015)

Kääntäjä: Kira Poutiainen

Lukija: Jukka Pitkänen

Ilmestymisaika: 2021 (ko.painos)

Kesto: 15h 45min

Kustantaja: Tammi

ISBN: 9789520426446

Muoto: e-äänikirja (BookBeat)

Peukku: ^^b

*Kertomus ystävyydestä, rakkaudesta ja paratiisiin luikertavasta käärmeestä. Dickerin varmaotteinen nuoruudenkuvaus viihdyttää jokaista lukijaa.

Esikoisromaanillaan Totuus Harry Quebertin tapauksesta maailmanmenestykseen noussut Joël Dicker palaa uudessa kirjassaan kirjailija Marcus Goldmanin nuoruuteen. Poikaiässä Marcus ihailee suuresti rikkaita serkkujaan, Baltimoren sukuhaaran Goldmaneja. Baltimoressa ja perheen kesäasunnolla vietetyt ajat kangastelevat kultaisina hänen mielessään. Mutta kaikki ei ollut kultaa mikä kiiltää, ja nyt Marcus palaa nuoruuteensa ja kysyy: mitä todella tapahtui? Mikä johti Draamaan, joka tuhosi kaiken?*Totuttuun tyyliinsä Dicker kertoo kertomusta eteenpäin vähän kerrallaan. Nykyisessä ajassa seurataan Marcusin elämää tässä ja nyt. Kuinka hän koettaa aloitella uuden kirjansa kirjoittamista ja mitä tapahtuu kun hän löytää karanneen koiran ja vie sen takaisin omistajalleen… Toisella aikatasolla taas edetään vähä kerrallaan Marcusin muistoja. Hän aloittaa alusta ja etenee vähä kerrallaan kohti tragediaa, joka muutti kaiken. Pala kerrallaan tapahtumat paljastuvat ja menneisyydestä löytyy yllättäviäkin asioita. Viimeinkin, nykyisyyden avustuksella, Marcus saa selville koko totuuden.

Hieno tarina. Hienot hahmot. Kerronta etenee hyvin ja itse ainakin nautin kirjan kuuntelemisesta kovasti. Pitkästä on oikein mukava kuunnella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti