torstai 6. toukokuuta 2021

Lucy Foley: Jahti

 

Alkuteos: The Hunting Party (2018)

Kääntäjä: Satu Leveelahti

Lukija: Outi Vuoriranta

Ilmestymisaika: 2020 (ko.painos)

Kesto: 10h 23min

Kustantaja: Otava

ISBN: 9789511378501

Muoto: e-äänikirja (BookBeat)

Peukku: ^^b

Lukuhaaste 2021: 7. Kirjassa on kaveriporukka (37/50)

Sopisi lukuhaasteeseen 2021 ainakin: 4, 6, 19, 20, 21, 29, 31, 33, 34, 36, 41 ja 46

*Kaikki on kutsuttu, kaikki ovat epäiltyjä. Kuka on murhaaja, kuka uhri?

Yhdeksän kolmekymppisen lontoolaisen tiivis kaveriporukka matkustaa uudenvuoden viettoon syrjäiseen lomakylään Skotlannin Ylämaille. Ystävien välillä kytee kuitenkin pinnanalaisia jännitteitä ja yksi jos toinenkin piilottelee likaisia salaisuuksia.

Lomanvietto saa karmean käänteen, kun yksi joukosta löydetään murhattuna. Samaan aikaan lumimyrsky eristää lomakohteen, ja henkiin jääneet ovat loukussa. Onko yksi heistä murhaaja?*Jahdissa seuraillaan tapahtumia useamman henkilön kantilta. Ja myös ajallisesti on vaihtelua. Periaatteessa “nykyajassa” eletään lomakylän työntekijöiden kautta. He kertovat tilanteesta oman näkökulmansa kautta, niillä tiedoilla joita heillä asukkaista ja koko tilanteesta on. Lukijalle ei kaikki kuitenkaan paljastu heti vaan vasta vähitellen tarinan edetessä. Ja tarinahan etenee, nimittäin kaveriporukasta äänensä saa useampikin nainen. Heidän kauttaa tarinaa seurataan “menneisyydessä”. Heidän tarinansa alkaa siitä, kun porukka lähti lomanviettoon ja samalla he muisteluissaan avaavat myös ryhmän dynamiikkaa. Näinollen lukija pääsee pohtimaan useampaankin kertaa kuka on kuollut ja miksi. Tilannetta pistää jännittävämmäksi vielä sekin, että useammalla kuin yhdellä on omia salaisuuksiaan. Niin vierailla kuin henkilökunnallakin!

Hienoa pallottelua ajalla ja kertojalla. Kiintoisasti rakennettu tarina ja hahmot, joiden menneisyydestä saa irti vaikka mitä. Viihdyttävä kokonaisuus, jonka onnistuu pitää mielenkiintoa yllä hyvin.

Vuoriranta on hyvä ja kuunneltava lukija. Suosittelen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti