lauantai 22. toukokuuta 2021

David Walliams: Keskiyön jengi

 

Alkuteos: The Midnight Gang (2016)

Kääntäjä: Kaisa Kattelus

Lukija: Anssi Niemi

Ilmestymisaika: 2020 (ko.painos)

Kesto: 5h 36min

Kustantaja: Tammi

ISBN: 9789520414085

Muoto: e-äänikirja (BookBeat)

Peukku: q^^

Lukuhaaste 2021: 19. Kirjassa leikitään (47/50)

Sopisi lukuhaasteeseen 2021 ainakin: 7, 29, 39, 46 ja 50

*Suosikkikirjailijan hulvaton romaani lapsipotilaiden seikkailuista sairaalan sokkeloissa.

12-vuotias Tom saa krikettipallosta päähänsä ja joutuu mitä kummallisimpaan sairaalaan. Lastenosaston henkilökunta on täynnä eksentrisiä tyyppejä, joista jotkut ovat suorastaan karmeita, mutta onneksi Tom ystävystyy kohtalotovereidensa kanssa.

Tom ja hänen uudet ystävänsä kapinoivat sairaalan tiukkaa kuria vastaan. He karkaavat aina keskiyöllä sairaalan käytäville tekemään omia tutkimusretkiään. Ja niin hauskaa keskiyön jengillä on, että kun Tom aiotaan kotiuttaa, hänen on keksittävä keino pysyä potilaan kirjoissa.

Valloittavassa tarinassa hersyvä tilannekomiikka yhdistyy maailman tärkeimpiin asioihin, Roald Dahlin tapaan. Siis myös nenäliinalle on käyttöä, kun lukee tätä teosta, jota monet pitävät Walliamssin parhaana.

Näyttelijä-kirjailija David Walliamsin humoristiset ja viisaat lastenkirjat hallitsevat myyntitilastoja Britanniassa ja monessa muussakin maassa. Hänen teoksiaan on käännetty yli 50:lle kielelle, ja niitä on myyty yhteensä yli 14 miljoonaa kappaletta. Tony Rossin vinkeät kuvitukset tavoittavat aina yhtä oivallisesti Walliamssin tarinoiden tunnelman.*Walliamssin kirjat ovat täynnä mielikuvituksellisia tempauksia ja hahmoja. Sekä tietysti hulvatonta huumoria. Tällä kertaa seikkaillaan sairaalassa ja päädytään tekemään jotain todella uskomatonta. Sillä mitäpä muutakaan sairaalassa pitkään olevat lapset voisivat keskellä yötä tehdä.

Kirjan tapahtumat ovat yllätyksellisiä ja hauskoja. Saa nauraa ja itkeä ja joskus kiukuttaa. Varsinkin kun osa kirjan aikuishahmoista on melkoisen kauheita ja ilkeitä. Onneksi kaverit ovat tukena ja apuna.

Ihastuttava ja vihastuttava. En edes kamalasti harmittele sitä, että äänikirjan ollessa kyseessä en nähnyt kuvitusta sillä lukijana toimiva Niemi on aivan loistava! Hän lukee todella hyvin ja eläytyen. Mahtava kuuntelukokemus!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti