tiistai 18. toukokuuta 2021

Carmen Mola: Verimorsian

 

Alkuteos: La novia gitana (2018)

Kääntäjä: Einari Aaltonen

Lukija: Outi Vuoriranta

Ilmestymisaika: 2020 (ko.painos)

Kesto: 10h 10min

Kustantaja: Otava

ISBN: 9789511366836

Muoto: e-äänikirja (BookBeat)

Sarjamerkintä: Elena Blanco #1

Peukku: ^^b

Lukuhaaste 2021: 31. Jännityskirja tai dekkari (44/50)

Sopisi lukuhaasteeseen 2021 ainakin: 4, 14, 29, 37 ja 39 

*Kylmäävän raaka kansainvälinen trillerisensaatio.

Madridiin sijoittuva puistattava trilleri esittelee kovapintaisen rikosetsivä Elena Blancon, joka tutkii nuoren naisen murhaa. Uhrin sisko on murhattu seitsemän vuotta aiemmin. Molempien kallosta löytyy kolme pientä reikää. Kuolinsyy: kärpäsen toukat ovat syöneet aivot.

Pääepäilty vaihtuu tiuhaan, ja lopulta Blanco päätyy vuosia aiemmin kadonneen poikansa jäljille.*Vauhdikas ja kieltämättä jokseenkin karmea trilleri. Yllättäviä käänteitä ja räiskyviä henkilöhahmoja. Kiinnostavat tapahtumat pitävät lukijan/kuuntelijan varppeillaan ja saavat odottamaan sitä, mitä seuraavaksi tapahtuu. Henkilöhahmojen välillä on hyvin kitkaa ja kemiaa. Heissä on monta erilaista persoonaa, joten varmasti jokaiselle löytyy niin inhokkia kuin suosikkiakin. Lisäksi taustalla viriää vielä monia muitakin mysteerejä kuin itse käsillä oleva tapaus! Tässäkin tapauksessa on paljon purtavaksi. Etenkin, kun se liippaa läheltä...

Jännä ja karmivuudessaan tietyllä tapaa raikas. Jään itse odottelemaan sarjaan jatkoa. Espanjaksi on ainakin kaksi kirjaa jo julkaistu. Toivotaan, että suomennoksetkin tulevat kohtalaisessa tahdissa.

Lukijana Vuoriranta on kuunneltava. Vankkaa ja vakaata työtä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti