perjantai 28. toukokuuta 2021

Michael Crichton: Mikro

 

Alkuteos: Micro (2011)

Toimittaja: Richard Preston

Kääntäjä: Ilkka Rekiaro

Ilmestymisaika: 2012 (ko.painos)

Sivumäärä: 303

Kustantaja: Otava

ISBN: 9789511267850

Muoto: e-kirja (BookBeat)

Peukku: q^^

Huom: Richard Preston viimeisteli teoksen Crichtonin kuoleman jälkeen

Lukuhaaste 2021: 30. Kirja on julkaistu kirjoittajan kuoleman jälkeen (49/50)

Sopisi lukuhaasteeseen 2021 ainakin: 6, 7, 8, 12, 25, 29, 33, 34 ja 37

*Herkkua Jurassic Park -faneille! Päihittääkö tieteellinen keksintö luonnonvoimat?

Seitsemän Cambridgen jatko-opiskelijaa kutsutaan Havaijille Nanigenin tutkimuskeskukseen tutustumaan uuteen mullistavaan teknologiaan. Laitos kehittää uusia lääkeaineita hyönteisiä tutkimalla. Johtajalla ei ole puhtaat jauhot pussissaan, ja hän huijaa opiskelijat kutistushuoneeseen. He päätyvät keskelle hyönteisten maailmaa, missä ihmisäly joutuu vastakkain luonnon mittaamattomien voimien kanssa.*Mikro on seikkailu, jossa mennään todellakin mikrotasolle. Joukko opiskelijoita seikkailee pienen pieninä keskellä valtavaa viidakkoa. Heidän uhkanaan ovat tavallisesti niin pienet eläimet, jotka nyt ovat jättiläisiä, sekä tietysti myös toiset ihmiset. Onneksi porukalla on tietoa hyönteisistä ja luonnosta, mutta onnistuvatko he silti selviytymään äkkiä varsin vaaralliseksi muuttuneessa maailmassa?

Kiehtovia tietoja luonnosta ja eläimistä. Ihan kiinnostavaa hahmojen välistä kemiaa ja taustalla isompi ja rahakkaampi kuvio, jotka kietoutuvat toisiinsa. Valitettavasti teoksesta huomaa, että se on jäänyt kesken ja sen on viimeistellyt joku toinen. Välillä teksti on sujuvaa ja kiinnostavaa. Välistä teksti taas tuntuu tökkivän. Aivan kuin se olisi vielä luonnosasteella. Myös hahmojen väliset suhteet tuntuvat joissain kohdin olevan vielä hioutumassa.

Kiinnostava. Paikoitellen hyvinkin opettavainen. Uskon Crichtonin fanien pitävän, muut voivat suhtautua pienellä varauksella. Ainakin tämä muuttaa normaalia ajatusmaailmaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti