perjantai 7. toukokuuta 2021

Orage: Dennis Rader - BTK-tappaja

 

Lukija: Tapio Rauvala

Ilmestymisaika: 2020 (ko.painos)

Kesto: 25min

Kustantaja: Saga Egmont

ISBN: 9788726276541

Muoto: e-äänikirja (BookBeat)

Sarjamerkintä: Sarjamurhaajat

Peukku: q^^

*BTK-tappajaksi ristitty sarjamurhaaja piti Kansasissa sijaitsevaa Wichitaa kauhun vallassa 30 vuoden ajan. Hän kirjoitti poliisille ja medialle kirjeitä ja antoi heille yksityiskohtaisia tietoja rikoksista.

On lokakuu 1974. Wichitan kaupunki on poissa tolaltaan kokonaisen perheen murhan jälkeen. Eräs mielisairaalassa asuva mies tunnustaa rikoksen ja väittää, että myös hänen veljensä ja eräs toinen mies liittyvät tapaukseen. Kaikki kolme miestä kärsivät mielenterveyden häiriöistä, ja poliisi pystyy pian osoittamaan, että tunnustus ei pidä paikkaansa. Oikea syyllinen ei pitänyt siitä, että joku muu yritti ottaa kunnian murhista. Hän soitti sanomalehden vinkkipuhelimeen ja ilmoitti Wichitan kirjastosta löytyvän kirjan nimen ja sanoi kirjan sisällä olevan kirje. Poliisi järkyttyi löytämänsä kirjeen sisällöstä, eikä kirje jäänyt viimeiseksi...

SARJAMURHAAJAT on sarja, joka kertoo aikamme kuuluisimmista sarjamurhaajista, ja heidän tekemistään rikoksista, jotka ovat sekä kiehtoneet että kauhistuttaneet ihmisiä ympäri maailmaa.

Artikkelin on alun perin julkaissut Orage-kustantamo.*Tästä murhaajasta oli tekstiä hieman enemmän. Ehkäpä sen takia, että hän oli kiinnijäätyään melkoinen hölösuu… Pidin siitä, että tapausta esiteltiin hieman laajemmin, vaikkakin edelleen pysyttiin melkoisen yleisellä tasolla. Tosin, ehkä se on tarkoituskin eikä suurempi verellä ja kauheuksilla mässäileminen.

Rauvalan vauhtiin tottuu vähitellen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti