sunnuntai 16. toukokuuta 2021

Kimiko Tobimatsu: Kimiko does cancer : a graphic memoir

 

Alkuteos: Kimiko does cancer : a graphic memoir (2020)

Kuvittaja: Keet Geniza

Teksti: Kimiko Tobimatsu

Ilmestymisaika: 2020 (ko.painos)

Sivumäärä: 94

Kustantaja: Arsenal Pulp Press

ISBN: 9781551528199

Muoto: Nid.

Peukku: q^^

*At the age of twenty-five, Kimiko Tobimatsu’s world was turned upside down when she was diagnosed with breast cancer. In an instant, she became immersed in a new and complicated life of endless appointments, evaluations and treatments, and difficult conversations with her partner and parents.

With tender illustrations by Keet Geniza, Kimiko Does Cancer is a graphic memoir that upends the traditional cancer narrative from the perspective of a young, queer, mixed-race woman, confronting issues such as dating while in induced menopause, navigating work and treatment, and talking to well-meaning friends, heath care professionals and other cancer survivors with viewpoints different from her own.

Honest and poignant, Kimiko Does Cancer is about finding one’s own way out of a health crisis.*Vakavaa aihetta käsitellään lämmöllä ja mielestäni maanläheisesti. Kimiko tuo esiin pelkoja ja uskomuksia, odotuksia joita rintasyöpään sairastunut joutuu kohtaamaan. Hänen tilanteensa tekee “erikoiseksi” se, että hän oli melko nuori saadessaan diaknoosin. Ja se muutti monta asiaa hänen elämässään. Sairaus ja sen hoito saivat hänet myös punnitsemaan omaa elämäänsä uudelta kantilta. Syöpä muuttaa koko elämän. Siitä Kimiko kertoo ymmärrettävästi myös syöpää sairastamattomille.

Kuvitus on minusta raikas. Se on väliin hyvin tumma, väliin vaalea. Kuin ihmisen mielialat. Pidän yksinkertaisesta tyylistä. Se on omalla tavallaan hyvinkin kaunis ja liikuttava.

Suosittelen tutustumaan vaikka syöpä ajatuksena tuntuu hyvin ikävältä aiheelta sarjakuvaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti