perjantai 14. toukokuuta 2021

Kim Liggett: Armonvuosi

 

Alkuteos: The Grace Year (2019)

Kääntäjä: Leena Ojalatva

Lukija: Karoliina Niskanen

Ilmestymisaika: 2020 (ko.painos)

Kesto: 12h 26min

Kustantaja: Otava

ISBN: 9789511380115

Muoto: e-äänikirja (BookBeat)

Peukku: ^^b

Lukuhaaste 2021: 16. Kirjassa eletään ilman sähköä (42/50)

Sopisi lukuhaasteeseen 2021 ainakin: 4, 6, 7, 8, 12, 29, 33, 34 ja 50

*Tytöillä on taito vietellä miehet, villitä viattomat pojat ja syöstä vaimot mustasukkaisuuden syövereihin. Siksi heidät karkotetaan erämaahan naiseuden kynnyksellä, päästämään taikuutensa valloilleen ennen avioon asettumista. Kaikki eivät kuitenkaan palaa. Tierney ei tulle oloaa voimakkaaksi tai maagiseksi. Ja nyt hänen on selviydyttävä kokonaisesta vuodesta luonnon armoilla.

Armonvuosi on hengästyttävä feministinen dystopia, joka tarkastelee teräväkatseisesti tyttöjen keskinäisiä suhteita, naiseutta jota he lähestyvät ja vaikeita päätöksiä, joita he joutuvat tekemään. Se on tarina toivosta, kapinasta ja siitä hinnasta, jonka joudumme maksamaan, kun naisten oikeudet ja arvo kiistetään.*Hienosti rakennettu maailma, jossa on voimaa ja magiaa. Maailma, jossa miehet hallitsevat naisia ja pakottavat naiset alamaisikseen. Murtaakseen naisten hengen, miehet lähettävät nämä vuodeksi selviytymään omin nokkineen metsään. Siellä olevassa Armonvuoden kylässä nuoret naiset kohtaavat haasteita, joista kenties suurin ovat he itse. Onnistuvatko he taltuttamaan magiansa? Murtaako koitos heidät kaikki?

Kirja on voimakas kertomus kasvusta ja oman tiensä löytämisestä. Siitä löytyy rakkautta ja toivoa, mutta myös vahvaa vihaa ja kateutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti