torstai 27. toukokuuta 2021

Olivier Cadic & François Gheysens: Queen Margot. 1 : The Age of Innocence

 

Alkuteos: La Reine Margot - Le Duc de Guise (2006)

Kääntäjä: Luke Spears

Kuvittaja: Juliette Derenne

Teksti: Olivier Cadic & François Gheysens

Ilmestymisaika: 2006 (ko.painos)

Sivumäärä: 47

Kustantaja: Cinebook

ISBN: 1905460104

Muoto: Nid.

Sarjamerkintä: Queen Margot #1

Peukku: q^^

*1569

Queen Elizabeth I of England and King Philippe II of Spain confront each other by proxy. The war between the Protestants and the Catholics is tearing France apart. Margot’s hand is the object of a negotiation intended to strengthen the throne of her brother Charles IX, King of France. But Margot is 16 years old, and she has fallen in love.

This story is drawn from the memoirs of Marguerite de Valois, called “Queen Margot”, the first wife of the King of France, Henri IV.*
Pieneen määrään sivuja on tungettu melkoinen määrä historiallisia tapahtumia ja draamaa. Tiivis tahti tiivistää myös ruutuja ja paikoitellen tapahtumia voi olla haasteellista seurata. Näin kävi ainakin minulle. Lisä haastetta tekee muutaman henkilön nimien samankaltaisuus ja kun vielä ulkonäössäkin on jotain samaa, niin minulla meinasivat herrat mennä koko ajan sekaisin. Se oli jokseenkin harmillista, sillä toinen on kiva ja toinen ei. Näistä pienistä ongelmista huolimatta tarina on kiinnostava historialliselta kannalta.

Kuvitus on realistinen ja värikäs. Jotkut hahmot muistuttavat ulkonäöltään toisiaan, joten joskus heidän erottamisensa toisistaan on hankalaa. Kokonaisuutena kuvitus on mukavaa katseltavaa. Se ei herätä suuria intohimoja, mutta ei häiritse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti