sunnuntai 2. toukokuuta 2021

Jean David Morvan: Hammasrattaat

 

Alkuteos: Sillage 3: Engrenages (2000)

Kääntäjä: Lauri Narinen

Kuvittaja: Philippe Buchet

Teksti: Jean David Morvan

Ilmestymisaika: 2011 (ko.painos)

Sivumäärä: 56

Kustantaja: Egmont 

ISBN: 9789522334114

Muoto: Sid.

Sarjamerkintä: Sillage #3

Peukku: ^^b

*Taistelutähtilaivoja, romurautaraketteja, sotafregatteja, huoltosukkuloita, piraattipaatteja. Tuhannet erilaiset alukset muodostavat massiivisen avaruuskulkueen, joka etsii uusia, asutettavia planeettoja. Tämä alusten vana tunnetaan nimellä SILLAGE, ja lukemattomien eri rotujen edustajat vaeltavat sen matkassa. Mutta on yksi rotu, josta he eivät ole koskaan kuulleet: ihminen.

Planeetan TRI-JJ 68 rutiiniluotaus paljastaa steampunk-sivilisaation, jonka teknologia kehittyy huimaa vauhtia samalla kun sen asukkaat muuntuvat ihmistä muistuttaviksi elämänmuodoiksi. Uusi agentti Navis lähetetään tutkimaan tapahtumia - - onko hän viimein löytänyt linkin ihmisrotuun?

SILLAGE: HAMMASRATTAAT on tieteissarjakuvaa parhaimmillaan. Morvan ja Buchet kuljettavat Navisin tarinaa eteenpäin huikeiden visioiden, terävän hahmokuvauksen ja vauhdikkaan toiminnan säestämänä.*
Navis on sopeutunut hyvin osaksi Sillagea. Hänestä on tullut melkoinen salainen agentti, jolle tuntuu piisaavan hommia. Ja kaikki vain sen takia, että kaikkeuden ainoana tunnettuna ihmisenä hän on ainutlaatuinen - kukaan ei voi lukea hänen ajatuksiaan.

Nyt Navis päätyy keskelle eräänlaista sisällissotaa. Kapinalliset nousevat barrikadeille ja taistelevat henkensä edestä. Mutta millainen onkaan tausta, joka on äkkiseltään nostanut tämän sivilisaation ylös? Navis joutuu kohtaamaan olentoja, jotka ovat valmiita tekemään mitä tahansa saadakseen haluamansa.

Kiehtova seikkailu, joka on vain yksi pätkä Navisin elämässä. Nuori nainen on aina vain kiehtovampi persoona. Hän on empaattinen ja lähestyttävä omassa yksinäisyydessään. Lisäksi hänen huumorinsa on aivan omaa luokkaansa…

Tarina toimii. Se on jännittävä ja kiinnostava. Se lisää jännitettä taustalle. Kuvitus on myös hyvää jälkeä. Toiminnallinen ja aktiivinen. Paljon kiintoisia yksityiskohtia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti