maanantai 17. toukokuuta 2021

Orage: Gary Ridgway - Green Riverin tappaja

 

Lukija: Tapio Rauvala

Ilmestymisaika: 2020 (ko.painos)

Kesto: 22min

Kustantaja: Saga Egmont

ISBN: 9788726276480

Muoto: e-äänikirja (BookBeat)

Sarjamerkintä: Sarjamurhaajat

Peukku: q^^

*Perheenisä Gary Ridgway tappoi ihmisiä yli 20 vuoden ajan. Miten Green Riverin tappajana tunnettu mies pystyi elämään kaksoiselämää niin pitkään?

Ridgwayn lapsuus ei ollut helppo. Hän vihasi äitiään niin paljon, että halusi tappaa tämän. Hänellä oli myös epäterve asenne sosiaalisia pelisääntöjä kohtaan. Hän piti miehiä hyvinä, naisia pahoina ja ajatteli hänellä olevan oikeus harrastaa seksiä aina halutessaan. Salt Lake Cityssä 1949 syntyneestä Ridgwaystä tuli kuitenkin pidetty ja tyylikäs nuori mies, ja hänet nähtiin usein paikallisessa diskossa. Kukaan ei tiennyt, että hän puuhasteli nuoruudestaan lähtien myös synkkien asioiden, kuten tulipalojen sytyttämisen ja eläinten kiduttamisen parissa.

Gary Ridgwayllä, Green Riverin tappajalla, saattoi olla jopa 70 naispuolista uhria. Kuka Ridgway oikeasti oli? Miten hänestä tuli tappaja, ja miten hänet loppujen lopuksi saatiin kiinni?

SARJAMURHAAJAT on sarja, joka kertoo aikamme kuuluisimmista sarjamurhaajista, ja heidän tekemistään rikoksista, jotka ovat sekä kiehtoneet että kauhistuttaneet ihmisiä ympäri maailmaa.

Artikkelin on alun perin julkaissut Orage-kustantamo.*Ridgwayn tapaus on sarjassa miellyttävä poikkeus. Kerrankin kerrotaan enemmän kuin päältä voi olettaa. Asiaan varmasti vaikuttaa se, että tappaja on jäänyt kiinni varsin “tuoreeltaan”, 2000-luvun alussa ja on ollut halukas auttamaan poliisia. Omalla tavallaan tietysti. Tässä tarinassa on alku, keskikohta ja eräänlainen lopetus, mutta ei vielä lopullista loppua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti