lauantai 1. toukokuuta 2021

Tittamari Marttinen: Nainen joka söi napoleonin

 

Alkuteos: Nainen joka söi napoleonin : arjen ilojen ylistys (2015)

Ilmestymisaika: 2015 (ko.painos)

Sivumäärä: 121

Kustantaja: Kirjapaja

ISBN: 978952282189

Muoto: e-kirja (BookBeat)

Peukku: q^^

Lukuhaaste 2021: 28. Kirja, jonka lukemisesta on sinulle hyötyä (35/50)

Sopisi lukuhaasteeseen 2021 ainakin: 4, 8, 33, 36, 45 ja 46

*Arki on täynnä pieniä iloja ja nautintoja. Ylellisyyksiä, joihin tarttua tilaisuuden tullen. Leivoskahvit ja päiväunet. Rapeat lakanat, ensilumi, mutteripannu. Silmänisku kadulla. Kirjan loppuratkaisun vakoileminen. Salasuklaat, tarttuva nauru ja etätyöt sohvalla. Kiireisen päivän lounas ylhäisessä yksinäisyydessä.

Tämä kirja on pienten ilojen ylistys, ja sen lukeminen itsessään hengähdyshetki arjessa. 

Tittamari Marttisen tarinalliset tekstit kurkistavat naisen elämään, jossa saa välillä ajatella myös itseään ja antautua arjen viettelyksille.*Kirja koostuu lyhyehköistä pätkistä, joista jokainen omalla tavallaan ylistää jotain arjen pientä iloa. Kirja siis tavallaan opettaa, miten pienistä asioista voi ottaa ilon irti. Miten arkeenkin voi tuoda ripauksen “luksusta”. Se voi olla vain pitkään nukuttu aamu tai vaikka pullakahvit kaverin kanssa ilman sen erityisempää syytä.

Monet kirjassa esitetyistä ajatuksista ja keinoista ovat toimivia. Mutta osasta huomasi, että kirjailija ja minä olemme varsin erilaisissa elämäntilanteissa. Se hieman häiritsi, mutta nämä kohdat saattoi siivilöidä lävitse nopeammalla lukemisella.

Hienoa huomata, että pienistä asioista voi löytää iloa. Eikä siitä tarvitse potea huonoa omaatuntoa jos joku muukin on tehnyt ja tekee niin. Meistä jokaisen pitäisi oppia nauttimaan pienistäkin asioista. Niin eläminen on mukavampaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti