lauantai 2. heinäkuuta 2022

Belinda Bauer: Katkeamispiste

 

Alkuteos: Snap (2018)

Kääntäjä: Annukka Kolehmainen

Lukija: Anni Kajos

Ilmestymisaika: 2021 (ko.painos)

Kesto: 9h 25min

Kustantaja: Otava

ISBN: 9789511408123

Muoto: e-äänikirja (BookBeat)

Peukku: q^^


*”Jack on vastuussa”, äiti sanoo ja jättää kolme lasta hajonneeseen autoon siksi aikaa, että käy soittamassa apua. Kolme vuotta myöhemmin äidin raaka murha on edelleen ratkaisematta ja Jack on sisaruksistaan yhä vastuussa – jonkun täytyy olla, kun isäkin häipyi vuosi sitten. Poliisilaitoksella on Jackin äidin murhan lisäksi ratkaisematta seutua piinaava murtosarja: rikollinen on nimetty Kultakutriksi, koska hän nukkuu uhriensa vuoteissa. Rikoksia alkaa selvittää ylikomisario John Marvel, Bauerin Näkijä-kirjasta tuttu äreä ihmisvihaaja. Myös Jack selvittää äitinsä kuolemaa omilla keinoillaan…*



Jos Marvel alkaa seikkailemaan useammin Bauerin kirjoissa, olisi tämä siis numero #2. Itse näin pariin Baueriin vasta tutustuneena, toivoisin, että tämä äreä tyyppi jatkaa seikkailujaan.


Katkeamispiste on kirja, jossa tapahtumat vaikuttavat aluksi siltä, ettei niillä ole juurikaan yhteyksiä. Vähitellen asiat alkavat kuitenkin kääntymään kohti toisiaan ja äkkiä ihmiten tiet kohtaavat toisensa yllättävilläkin tavoilla.


Jack on herkkä poika, joka on vastuusta sisaristaan. Ja mitäs ei nuorukainen olisi valmis heidän puolestaan tekemään. Melkoisesti. Ja vielä enemmän. Hän on kiintoisa hahmo, jonka moraalia sopii tutkia tarkemminkin. Näin on laita myös Marvelin kohdalla... Ihmisvihaaja hän on. Mutta myös päättäväinen ja periksiantamaton ja omalla tyylillään myös oikein reilu. Eikä hänkään aina mene sen suorimman reitin mukaan. Mikä taas on omiaan ärsyttämään hänen työkavereitaan.


Kirjassa on useita henkilöhahmoja. Se ja tapahtumien pieni hyppiminen vaikeuttaa aluksi mukaan pääsemistä. Mutta kun henkilöhahmot alkavat käymään tutummiksi, alkaa juonikin kiinnostamaan enemmän. Eikä kirjailijaa todellakaan voi mielikuvituksen puutteesta syyttää! Tässä on kyseessä melkoinen tapahtumien ketju, joka ei heti tulisi mieleenkään. Ehkä hieman jäin arpomaan lopussa murhaajan "motiivia" Jackin äidin surmaan. Se on jutun heikoin lenkki.


Kiva ja yllättävä juoni. Monipuolisia henkilöhahmoja. Lukijana Kajos tekee mukavan lukusuorituksen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti