maanantai 18. heinäkuuta 2022

Jessie Burton: Muusa

 

Alkuteos: The Muse (2016)

Kääntäjä: Natasha Vilokkinen

Lukija: Anni-Maija Koskinen

Ilmestymisaika: 2021 (ko.painos)

Kesto: 11h 25min

Kustantaja: Otava

ISBN: 9789511392989

Muoto: e-äänikirja (BookBeat)

Peukku: q^^

Lukuhaaste 2022: 38. Kirjassa toteutetaan unelma tai haave (38/50)

Sopisi lukuhaasteeseen 2022 ainakin: 1, 7, 8, 9, 11, 22, 29, 30, 32 ja 42

*Kaksi naista, kaksi aikakautta. Kadonneen maalauksen salaisuus sitoo naiset yhteen vangitsevassa lukuromaanissa.

1960-luku, Lontoo. Trinidadilainen Odelle pääsee konekirjoittajaksi taidegalleriaan ja tutustuu nuoreen mieheen, joka haluaa myydä perinnöksi saamansa taulun. Mutta kuka taulun on maalannut?

Taulun arvoitus johdattaa 1930-luvun lopulle sisällissodan runtelemaan Espanjaan. Schlossin perhe muuttaa kyläpahaseen, ja heidän palvelijoikseen pestautuvat sisaruspuolet Isaac ja Teresa. Taiteilijan urasta kiinnostunut Isaac kiehtoo perheen tytärtä Olivea, joka harrastaa maalaamista - salassa. Kun Isaac ja Teresa kannustavat Olivea paljastamaan taiteelliset lahjansa, seuraukset ovat kohtalokkaat.*


Muusa vaikutti kiinnostavalta, mutta jokin siitä jäi uupumaan. Vaihdot kahden aikatason kanssa toimivat. Kummassakin paljastetaan asioita ja salaisuuksia sopivassa suhteessa. Kiinnostus pysyy yllä. Monia asioita arvailee ja pohtii, mitä on tapahtunut ja mitä tulee tapahtumaan. Ehkä monet asiat ovat liian ennalta-arvattavia? Vai johtuuko puute henkilöhahmoista? Odelle vaikuttaa ihan kivalta ja kiintoisalta. Mutta hän on kummallinen jahkailija. Ja Teresa ja Olive taas... Ehkä liian sinisilmäisiä? Isaac taasen on vain... no... Hän on mitä on. Henkilö, josta en oppinut missään vaiheessa pitämään.

Kokonaisuus on sinällään ihan kuunneltava/luettava. Mukavasti draamaa, historiaa ja romantiikkaa. Kivasti salaperäisyyksiä. Mutta ei lopulta mitenkään tajuntaa räjäyttävä.

Koskinen lukee ihan hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti