maanantai 25. heinäkuuta 2022

Scott Snyder: Nocterra. Volume one, Full throttle dark

 

Alkuteos: Nocterra. Bol. 1 (2021)

Kuvittaja: Tony S. Daniel

Teksti: Scott Snyder

Ilmestymisaika: 2021 (ko.painos)

Sivumäärä: 166

Kustantaja: Image Comics

ISBN: 9781534319943

Muoto: Nid.

Sarjamerkintä: Nocterra #1

Peukku: ^^b

Huom: julkaistu alun perin Nocterra-sarjakuvalehden numeroissa #1-6

*It’s been ten years since Val Riggs saw the sun swallowed up by darkness. Ten years since nearly everyone she knew was infected and changed into hideous shades. Now a ferryman providing transport for people and goods, she traverses the deadly unlit roads in her eighteen-wheeler, taking on whatever evils the night provides. When the promise of an illuminated sanctuary crosses her path, Val must undergo a journey far beyond the limits of any ferryman before her. But with a loved one in the throes of infection, time is running short…

Legendary creators Scott Snyder (Dark Knights: Death Metal, Wytches) and Tony S. Saniel (Batman, Deathstroke) unveil horrors beyond any shade in this pulse-pounding series.

Collects Nocterra #1-6*


Nocterra on upeasti kuvitettu sarjakuva, joka koukuttaa!

Sarjakuvan kuvitus on todella kaunista katsottavaa. Se leikkii pimeydellä ja väreillä. Tunnelma on upea alusta loppuun. Ihmishahmot realistisia ja pimeydessä hiipivät varjot välistä jopa kylmääviä.

Myös sarjakuvan kerronta toimii. Äänessä on Val, tyttö, joka nuorena sai näön pimeyden jälkeen. Hän kertoo omasta ja veljensä menneisyydestä, ajasta, jolloin pimeys saapui. Samaan aikaan eletään myös tiiviisti nykyhetkessä kun kaksikko joutuu ajamaan rekkaa pitkin pimeitä teitä itse pimeys kannoillaan. Vaihdokset menneen ja nykyisyyden kanssa toimivat hyvin ja sieltä täältä paljastuu kivoja yksityiskohtia, jotka valottavat asioita sekä syventävät välejä hahmoihin.

Henkilöhahmot ovat persoonia. Val ja Em ovat helposti lähestyttäviä ja heistä alkaa jotenkin vaistomaisesti pitää. Näin käy myös muutaman muun hahmon kanssa. Ikävintä on, että pahis-puoli on hivenen liian ennalta-arvattava. Joskin omalla tavallaan ehdottoman kauhea.

Koukkuun jäin. Ja jatkoa odotan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti