sunnuntai 24. heinäkuuta 2022

Reijo Mäki: Kolmijalkainen mies

 

Alkuteos: Kolmijalkainen mies (2010)

Lukija: Ville Tiihonen

Ilmestymisaika: 2011 (ko.painos)

Kesto: 11h 46min

Kustantaja: Otava

ISBN: 9789511245032

Muoto: e-äänikirja (BookBeat)

Sarjamerkintä: Vares #21

Peukku: q^^


*Pornobisneksen tähti Esa Jalkanen katoaa jälkiä jättämättä. Järkyttynyt puoliso palkkaa Vareksen selvittämään tapausta. Samaan aikaan menestyvä toimitusjohtaja Martti Lundberg löydetään varastohallista teräsvaijeriin hirttäytyneenä. Mitä piilee onnellisen miehen äkkilähdön taustalla?

Vareksen päätä vaivaa myös novellikirjailija Luusalmi, jonka viina vie Kupittaalle kuivumaan. Sairaalassa Luusalmi sekaantuu hämäräbisneksiin, ja maalaus nimeltä “Kolmijalkainen mies” vaihtaa omistajaa. Tutkimukset kuljettavat Vareksen aikuisviihteen varjoisille kujille ja K-18-studioille. Hän saa käsiinsä niin kuumaa aineistoa, ettei se kestä edes punaisten lyhtyjen valoa. Monen viattomalta näyttäneen asian takaa alkaa paljastua likaista peliä ja yllättäviä yhteyksiä.

Kolmijalkainen mies on jo 21. Reijo Mäen kirjoittama Vares-dekkari. Rikostarinan rinnalla kulkevat tälläkin kerralla yksityisetsivän seikkailut omassa elämässään – naishuolineen ja oluttuoppeineen.*


Vareksella on jopa töitä tässä osassa sarjaa. Tosin, kuten yleensä, tapaukset ratkeavat tuurilla ja kapakoissa istumalla. Sekä tietysti viehättävän naisseuran avustuksella. Tälläkin kertaa on myös mukana niitä "ilkeämpiä" naisihmisiä, jotka eivät kohtele etsiväparkaa kovinkaan kunniakkaasti. Mäen tyyliin löytyy myös konnien elämän seurailua. Kari ja Tapio ovat pohjimmiltaan aika symppiksiä ja heistä annankin tälle kirjalle plussan.

Tiihonen lukee hyvin ja hänen voimallaan minä jaksan Vareksia kuunnella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti