torstai 14. heinäkuuta 2022

Sarah Penner: Myrkynkeittäjä

 

Alkuteos: The Lost Apothecary (2021)

Kääntäjä: Päivi Paju

Lukija: Vilma Kinnunen

Ilmestymisaika: 2021 (ko.painos)

Kesto: 10h 14min

Kustantaja: HarperCollins Nordic

ISBN: 9789177193616

Muoto: e-äänikirja (BookBeat)

Peukku: q^^

Lukuhaaste 2022: 37. Kirjan kansi tai nimi saa sinut hyvälle mielelle (37/50)

Sopisi lukuhaasteeseen 2022 ainakin: 1, 5, 7, 8, 11, 22, 28, 29, 32, 38 ja 43

*Sääntö nro 1: Myrkkyä ei saa ikinä käyttää toisen naisen vahingoittamiseen.

Sääntö nro 2: Murhaajan ja uhrin nimet täytyy merkitä apteekkarin kirjaan.

Piilossa, hämärässä osoitteessa 1790-luvun Lontoossa, salainen apteekki palvelee epätavallista asiakaskuntaa. Naiset ympäri kaupunkia kuiskaavat salaperäisestä Nellasta, joka myy taitavasti naamioituja myrkkyjä käytettäväksi sortavia miehiä vastaan. Apteekkarin kohtalo on kuitenkin vaarassa, kun eräs hänen asiakkaistaan, pikkuvanha kaksitoistavuotias Eliza, tekee kohtalokkaan virheen.

Nykypäivän Lontoossa aloitteleva historioitsija Caroline Parcewell viettää kymmenennen hääpäivänsä yksin, yrittäen paeta oman elämänsä ongelmia. Kun hän törmää vihjeeseen ratkaisemattomista apteekkarimurhista, jotka piinasivat Lontoota kaksisataa vuotta sitten, hänen elämänsä kääntyy ylösalaisin eikä paluuta entiseen ole.

Sarah Penner työskentelee finanssialalla ja Myrkynkeittäjä on hänen esikoisromaaninsa. Hän asuu miehensä kanssa Floridassa ja on aktiivisesti mukana Historical Novel Society - ja Women’s Fiction Writers Association -järjestöjen toiminnassa.*


Omalla tavallaan herttainen tarina oman tiensä löytämisestä ja kohti unelmiaan kulkemisesta. Tarina naisista, jotka vaikeuksien tullessa kohdalle pystyvät löytämään itsestään uusia voimia ja selviytymään kaikesta huolimatta. Nämä naiset elävät kahdella eri vuosisadalla ja kohtaavat oman aikansa haasteita. Heitä yhdistää päättäväisyys ja halu uskoa.

Mukava ja kepeä, vaikka aiheina onkin ikäviä asioita. Henkilöhahmoihin muodostuu jonkinlainen side, mutta aivan kaikki ei ole uskottavaa. Tai ainakin osa menee todellisiin äärimmäisyyksiin...

Kinnunen on ihan passeli lukija.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti