sunnuntai 10. heinäkuuta 2022

Malin Falch: Pohjantuli - Viikingit ja Varis

 

Alkuteos: Nordlys 2 - Vikingene og orakelet (2022)

Kääntäjä: Jonna Joskitt-Pöyry

Ilmestymisaika: 2022 (ko.painos)

Sivumäärä: 147

Kustantaja: Story House Egmont

ISBN: 9789523344655

Muoto: Sid.

Sarjamerkintä: Pohjantuli #2

Peukku: q^^


*Seikkailu pohjoisen magian maailmassa jatkuu

Salaperäinen Espen kuljetti Sonjan maailmaan, jota asuttavat peikot, merikäärmeet ja muut tarujen olennot. Sonja saa tässä taianomaisessa paikassa uusia ystäviä ja oppii ällistyttäviä taitoja. Vaarat kuitenkin uhkaavat Peikkolaakson rauhaa viikinkien hautoessa kostoa.

Kun viikinkien kylään saapuu ennustaja Varis, uskoo viikinkipäällikkö Hjalmar tilaisuutensa tulleen. Ennustajanaisen mukana kulkee nuori oppityttö Lotta, joka hallitsee mahtavia voimia.

Malin Falch (s. 1993) varttui Trondheimissa ja asuu nykyään Oslossa.*


Hienoja maisemia ja kaunista värien käyttöä. Kivasti yhdistelty erilaisia tyylejä. Hahmoissa on persoonallisuutta ja uskon monien voivan pitää Espeniä enemmän kuin vain söpönä. Hän on juuri sellainen johon voi helposti saada aikaan "fanityttöihastuksen".

Pohjantuli on hyvää yhdistelmää vanhoja perinteitä ja jotain omaa ja uutta. Tarina laajenee mukavasti ja matkaan mahtuu monenlaisia sankareita ja hahmoja. Sekä sopivasti jännitystä. Nytkin tapahtumia on enemmän kuin riittävästi ja tämä albumi päättyy aikamoiseen tilanteeseen, josta voi olla aikamoista koettaa päästä eteenpäin.

Ainut, mistä itse hieman kitisen, on käännös. Suomeksi teksti on paikoitellen kankeaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti