torstai 12. elokuuta 2021

Amy Suiter Clarke: Uhri, 11

 

Alkuteos: Girl, 11 (2021)

Kääntäjä: Antti Saarilahti

Lukija: Sari Haapamäki

Ilmestymisaika: 2021 (ko.painos)

Kesto: 12h 56min

Kustantaja: Otava

ISBN: 9789511378785

Muoto: e-äänikirja (BookBeat)

Peukku: q^^

*Netflix-sarja Mindhunter kohtaa Serial-podcastin nerokkaassa trillerissä, jossa murhashown juontaja herättää nukkuvan pedon.

Elle Castillo selvittää podcastissaan ratkaisematta jääneitä murhatapauksia Minnesotassa. Uusimmalla kaudellaan hän tarttuu tapauksista pahamaineisimpaan: Yli kymmenen vuotta sitten Countdown Killer -nimellä tunnettu sarjamurhaaja sieppasi ja tappoi tyttöjä, joista jokainen oli aina vuoden edellistä uhria nuorempi. Murhaaja lopetti rikossarjansa viimeisen uhrin päästessä pakoon, muttei koskaan jäänyt kiinni.

Ellen tutkimukset paljastavat uusia tietoja tapauksesta, mutta samalla hän sohaisee nukkuvaa petoa: Countdown Killer aloittaa murhasarjansa uudelleen.*



Kirjan rakenne vaati minulta hieman totuttelua. Ehkä se olisi ollut helpompi “hyväksyä”, jos olisin lukenut kirjan enkä kuunnellut. Osa kirjasta on nimittäin “litteroitu”. Nämä jaksot kuvastavat Ellen pitämiä podcasteja, joten ne tuovat mieleen eniten näytelmien käsikirjoitukset. Onneksi tyyliin tottuu kohtuullisen nopeasti. Lopulta se on aika hyvä tehokeino.

Kirjassa on hyvä juoni ja rakenne. Se on jaettu muutamaan osaan, joista jokainen rakentaa tarinaa omalla tavallaan. Aluksi tutustutaan Elleen ja tämän lähipiiriin. Sekä tietysti Ellen työhön: hän pitää podcastiä, jossa keskittyy rikosten uhreihin. Nyt asiat vain tuntuvat lähtevän vähitellen käsistä tämän yhden murhaajan kohdalla. Sitten alkaa paljastua, että Ellellä itsellään on jotain pahaa menneisyydessään… 

Tapahtumat etenevät hyvää vauhtia. Jännitystä ja yllätyksiä on mukavasti ja henkilöhahmot ovat mielenkiintoisia. Erikoinen ja jännittävä. Paikoitellen myös ahdistava.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti