keskiviikko 25. elokuuta 2021

Lars Wilderäng: Tähtisade

 

Alkuteos: Stjärnfall (2015)

Kääntäjä: Sirpa Parviainen

Lukija: Antti L. J. Pääkkönen

Ilmestymisaika: 2019 (ko.painos)

Kesto: 13h 40min

Kustantaja: StorySide

ISBN: 9789179092641

Muoto: e-äänikirja (BookBeat)

Sarjamerkintä: Tähtitrilogia #2

Peukku: q^^

*Uudessa maailmassa elektroniikka on enää muisto. Kymmenen vuotta on kulunut Sammutuksesta, ja ihmiset ovat löytäneet uudet keinot selvitä. Yhteiskuntaa pyöritetään Carlstenin linnoituksesta, jota johtaa vahvaotteisesti maaherra Gustaf Silverbane. Juuri kun jokapäiväinen elämä alkaa asettua uomiinsa, kaukaisuudesta kajahtaa outo ääni. Se herättää kysymyksiä, mutta vastauksia ei löydy. Myöhään eräänä iltana kun lapsenpäästäjä Lena Svensson on palaamassa kotiinsa, hän näkee metsässä jotain mikä saa hänen sydämensä jättämään lyönnin välistä. Yhtäkkiä ihmiskunta on vielä suuremman uhan edessä. Kaikki läntisen Ruotsin joukot pitää koota nopeasti, ja tutkimusjohtaja Anna Ljungberg yrittää pikavauhtia päästä perille uudesta, tuntemattomasta vihollisesta.

Tähtisade jatkaa Tähtikirkkaan aloittamaa scifitrilogiaa, joka on ollut kotimaassaan Ruotsissa valtava menestys.*



Trilogian toisessa osassa päästään viimein itse asiaan. Nyt alkaa paljastua melkoisen uskomattomia asioita siitä, mistä syystä elektroniikka on sanonut sopimuksensa irti. Ja ihmisille alkaa tapahtua todella kummallisia asioita. Samalla kun näitä merkillisyyksiä tapahtuu, koettavat selviytyneet ihmiset jatkaa elämää, joka on melkoisen säädeltyä. Säännöt ja elämä ovat kovaa, mutta niiden ansiosta on pärjätty. Tosin tämähän ei ole kaikille mieleen… Kaikki alkaakin vähitellen räjähtelemään käsiin kun sekä ihmiset että muukalaiset alkavat toimia.

Kiintoisaa tekstiä. Jännittäviä yksityiskohtia. Henkilöhahmoihin pääsee paremmin sisään ja vaihdot toimivat hyvin. Etenkin kun näille muukalaisillekin annetaan ääni!

Kerronta on hyvää jälkeä. Se tasapainottelee sopivasti scifin ja arkisen selviytymisen välillä. Tarinaa alkaa seurata suuremmalla mielenkiinnolla.

Lukijana Pääkkönen jatkaa hyvää työtään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti