keskiviikko 11. elokuuta 2021

Carin Gerhardsen: Musta jää

 

Alkuteos: Det som göms i snö (2018)

Kääntäjä: Maija Ylönen

Lukija: Kati Tamminen

Ilmestymisaika: 2019 (ko.painos)

Kesto: 11h 2min

Kustantaja: Minerva

ISBN: 9789523129528

Muoto: e-äänikirja (BookBeat)

Peukku: q^^

*Kaksi rakastavaista ajaa syrjäistä tietä etsien piilopaikkaa salaiselle lemmenhetkelleen. Nuori nainen on pulassa ja saa kyydin tuntemattomalta henkilöltä. Kiireinen mies ajaa liian lujaa lumisella tiellä. He kaikki ovat ohittaneet saman jyrkänteen. Mutta yksi heistä on syössyt jonkun toisen tieltä. Ja yksi on jättänyt tämän kuolemaan. Näin kohtalo kietoo toisistaan tietämättömien ihmisten elämän yhteen ja heittää heidät yhä kiihtyvään väkivallan kierteeseen. Mitä tuona iltapäivänä neljä vuotta sitten oikeastaan tapahtui? Ja mitä tapahtuu nyt? Vain yksi henkilö tietää riittävästi kertoakseen koko tarinan. Syyllisyys ja viha toimivat suloisen koston polttoaineina. Musta jää on arvaamattomien käänteiden trilleri, jossa mikään ei ole sitä miltä näyttää.*



Kirjassa tapahtumia seuraillaan useampien henkilöiden taholta. Ensin he vaikuttavat täysin erillisiltä, mutta vähitellen linkit ja yhteydet alkavat paljastua. Ja sieltä löytyy melkoisia yllätyksiä. Kentien suurimman äänen saa Sandra, nuori äiti, joka on valmis tekemään mitä vain pienen poikansa takia. Mutta miten ja miksi näiden ihmisten elämät liittyvät toisiinsa? Kuka on pahimmista pahin? Ja voiko vanhoja syntejä ikinä hyvittää tai antaa anteeksi?

Kiehtovasti etenevä tarina on jännittävä ja yllättävä. Paljastukset tulevat sopivalla rytmillä ja lukija/kuuntelija yllättyy ja järkyttyy toistuvasti. Lisäksi kirjan henkilöhahmot ovat mielenkiintoisia omine salaisuuksineen ja päätöksineen.

Kokonaisuus on viihdyttävä ja lukijana Tamminen tekee mukavan työn.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti