torstai 5. elokuuta 2021

Orage: Dennis Nilsen - Hyväntahtoinen tappaja

 

Lukija: Tapio Rauvala

Ilmestymisaika: 2020 (ko.painos)

Kesto: 12min

Kustantaja: Saga Egmont

ISBN: 9788726276626

Muoto: e-äänikirja (BookBeat)

Sarjamerkintä: Sarjamurhaajat

Peukku: q^^

*Dennis Nilsenin epätoivoinen yksinäisyyden pelko ajoi hänet vaaralliselle tielle. Hän tappoi rakastajansa, jotta he eivät voisi koskaan jättää häntä.

Dennis Nilsen, joka tunnettiin myös nimellä Hyväntahtoinen tappaja, oli melankolinen norjalaisskotlantilainen mies, jota oli aina kiehtonut synkkyys. Kun hän oli kuusivuotias, hänen isoisänsä kuoli vesillä sydänkohtaukseen, ja ruumis kuljetettiin perheen kotiin. Kotona Dennis näki isoisänsä makaamassa avoimessa ruumisarkussa. Sen jälkeen hänen sairaalloisuutensa pääsi toden teolla valloilleen. Kenties sytykkeenä oli kuolemanpelko tai rakkaus isoisää kohtaan. Kasvettuaan vanhemmaksi Dennis otti itsestään kuvia, joissa hänellä oli meikillä maalattuja luodinreikiä, ja hän pyysi poikaystäviään esittämään kuollutta. Milloin hänen pakkomielteensä kuolemaa kohtaan muuttui tappamiseksi? Millaisiin tekoihin hän syyllistyi ja millaisia seurauksia niistä oli?

SARJAMURHAAJAT on sarja, joka kertoo aikamme kuuluisimmista sarjamurhaajista, ja heidän tekemistään rikoksista, jotka ovat sekä kiehtoneet että kauhistuttaneet ihmisiä ympäri maailmaa.

Artikkelin on alun perin julkaissut Orage-kustantamo.*



Tiivis ja napakka kokonaisuus. Kertoo lyhyesti murhaajan lapsuudesta, oletetun syyn hänen toimilleen ja jotain hänen uhreistaan. Lisäksi mainitaan myös hänen loppunsa.

En ymmärrä edelleenkään sitä, miksi näissä teksteissä on kerrottu miltei kokonaan äänitteen sisältö… Kuunnellessa tulee tunne, että olisi jo kuunnellut pätkän.

Rauvala voisi pitää pieniä taukoja lukiessaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti