perjantai 6. elokuuta 2021

Orage: Peter Sutcliffe - Yorkshiren viiltäjä

 

Lukija: Tapio Rauvala

Ilmestymisaika: 2020 (ko.painos)

Kesto: 30min

Kustantaja: Saga Egmont

ISBN: 9788726276527

Muoto: e-äänikirja (BookBeat)

Sarjamerkintä: Sarjamurhaajat

Peukku: q^^

*Peter Sutcliffe syyllistyi useisiin naisiin kohdistuviin raakoihin murhiin ja hyökkäyksiin vuosina 1975-1980. Yorkshiressa 1946 syntynyt Sutcliffe murhasi 13 naista ja hyökkäsi 7 muun naisen kimppuun. Toimittajat ristivät hänet Yorkshiren viiltäjäksi tekojen äärimmäisen julmuuden vuoksi. Sutcliffen lapsuudesta ei juuri löydy selitystä tämän kamalille teoille, synkät pakkomielteet ja huolestuttavat tavat tulivat esille vasta hänen kasvettuaan aikuiseksi. Hän esimerkiksi aiheutti pelkoa työkavereidensa keskuudessa nekrofiliaan viittaavilla puheillaan työskennellessään haudankaivajana.

Millaisiin rikoksiin Peter Sutcliffe syyllistyi, kuka hän oli, ja kuinka hänestä tuli Yorkshiren viiltäjä?

SARJAMURHAAJAT on sarja, joka kertoo aikamme kuuluisimmista sarjamurhaajista, ja heidän tekemistään rikoksista, jotka ovat sekä kiehtoneet että kauhistuttaneet ihmisiä ympäri maailmaa.

Artikkelin on alun perin julkaissut Orage-kustantamo.*



Kiinnostava pätkä, joka tuntuu keskittyvän enemmän murhaajan vankiloissa kokemaan väkivaltaan kuin tämän rikoksiin. Erilainen näkökulma on tietenkin “raikas”, mutta jokseenkin ärsyttävä jos ja kun halusi tietää enemmän hänen tekemistään rikoksista.

Rauvala höpöttää edelleen melkoista vauhtia.



Kokonaisuutena tämä Sarjamurhajat-sarja on ollut ihan ok kokemus. Joskin pätkissä ei olla keskitytty kovinkaan paljoa itse rikoksiin ja monesti oheistekstit ovat jo kertoneet melkoisen osan koko äänitteen sisällöstä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti