maanantai 2. elokuuta 2021

Maire Marenki: Siilin päiväkirja

 

Alkuteos: Siilin päiväkirja (2020)

Lukija: Maire Marenki

Ilmestymisaika: 2020 (ko.painos)

Kesto: 45min

Kustantaja: Book Garden

ISBN: 9789527321324

Muoto: e-äänikirja (BookBeat)

Peukku: q^^

*Siilin päiväkirja on musiikillinen ja runollinen ajankuva, ja Maire Marengin esikoisteos.

Maire Marenki on helsinkiläinen kirjoittaja, säveltäjä ja tuottaja, joka on yhdistänyt teoksessaan runokirjan sen sisarteokseen, samana päivänä julkaistavaan albumiin nimeltään Miksi join talon.

Albumin kappaleet kuljettavat Mairea läpi kaupungin ja pimeän metsän, ja luotsaavat eteenpäin runoteosta, joka on mieluummin äänikuunnelma kuin ääneen luettu kirja. Se on jotain uutta ja silti ikivanha.

Rappioromanttisen Mairen seikkailussa vuorottelevat kauhu savuavasta maailmasta, saavuttamaton rakkaus ja toisaalta rakkaus viiniin, L. Onervaan, nautintoihin ja dekadenssiin.*




Siilin päiväkirja on melkoinen kokoelma. Se on eräänlainen kuunnelma, ajatusten lentoa ja laulua. Minulle kirjan idea jäi epäselväksi. Ehkä se olisi auennut paremmin luettuna. Mutta sitten en olisi päässyt nauttimaan kirjan erikoisesta äänimaisemasta. Marenki lukee jännittävästi. Hänellä on hyvä ääni ja hänen laulunsa on kaunista kuunneltavaa. Ehkä kyseessä on kirja, joka pitää lukea/kuunnella pariin otteeseen, jotta siitä pääsee kunnolla perille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti