perjantai 27. elokuuta 2021

Jean David Morvan: Paluu tuleen

 

Alkuteos: Sillage 10: Retour de flammes (2007)

Kääntäjä: Mirka Ulanto

Kuvittaja: Philippe Buchet

Teksti: Jean David Morvan

Ilmestymisaika: 2015 (ko.painos)

Sivumäärä: 44

Kustantaja: Egmont

ISBN: 9789522338655

Muoto: Sid.

Sarjamerkintä: Sillage #10

Peukku: q^^

*Taistelutähtilaivoja, romurautaraketteja, sotafregatteja, huoltosukkuloita, piraattipaatteja. Tuhannet erilaiset alukset muodostavat massiivisen avaruuskulkueen, joka etsii uusia, asutettavia planeettoja. Tämä alusten vana tunnetaan nimellä SILLAGE, ja lukemattomien eri rotujen edustajat vaeltavat sen matkassa. Mutta on yksi rotu, josta he eivät ole koskaan kuulleet: ihminen.

Suuronnettomuuden aiheuttanut Navis on vangittu kotialukselleen. Tajuttuaan aluksen kulkevan tuomitun Heiliigin psyykkisillä voimilla, Navis päättää palauttaa vangin entiselle kotiplaneetalleen, jonka hottardit ovat ottaneet omakseen ja muuttaneet korventavaksi aavikoksi. Heiliigin puolison hyiseen vastaanottoon Navis osasi varautua, mutta ei siihen, että hänen oma menneisyytensä palauttaisi hänet keskelle nuoruuden liekkimerta.*




Navis palaa vanhaan kotiinsa, muuttuneelle planeetalle. Hän koettaa toimia oikein, mutta helpottaako hän vain omaa omaatuntoaan? Entä millaisia tuntoja on planeetan vallanneella kansalla? Miten näiden olentojen teot ja ajatukset vaikuttavat Sillageen?

Tarina hyppii hieman. Se elää nykyisyydessä ja samalla palaa hieman menneisyyteen, jolloin opitaan lisää Navisin lapsuudesta. Mutta heräävät muistot ovat vain pintaa, alku matkalle joka jää kesken.

Harmillisesti tarina todella tuntuu jäävän kesken. Ainakaan Helmet-kirjastoista ei nimittäin löydy jatkoa sarjalle. Ja tilanne jää kirjaimellisesti “päälle”. Pitänee tutkia, onko jatkoa vielä edes olemassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti