tiistai 31. elokuuta 2021

Dean Koontz: Odd Thomas - Luostarin kirous

 

Alkuteos: Brother Odd (2006)

Kääntäjä: Kari Salminen

Lukija: Aku Laitinen

Ilmestymisaika: 2017 (ko.painos)

Kesto: 11h 31min

Kustantaja: StorySide

ISBN: 9789177351252

Muoto: e-äänikirja (BookBeat)

Sarjamerkintä: Odd Thomas #3

Peukku: q^^

*Pikaruokakokki Odd Thomas on kokenut 21-vuotiaaksi aika paljon. Hän on pelastanut Pico Mundon erämaakaupungin verilöylyltä Elviksen aaveen avustuksella. Hän on selättänyt vaarallisen Datura-noidan kuolleiden kasinolla käydyssä tahtojen taistelussa. Hän on auttanut montaa levotonta sielua saamaan rauhan.

Nyt Odd Thomas on vetäytynyt syrjäiseen luostariin mietiskelemään. Vaan pian luostarin munkkeja alkaa kuolla kuin kärpäsiä. Kuolleita munkkejakin pelottavampia ovat mekaaniset hirviöt, joita alkaa ilmestyä öisin luostarin pihaan. Onko otuksilla jotain tekemistä luostariin majoittautuneen hullun tiedemiehen kanssa? Entä kenen pussiin karvalakkeja ja Dostojevskia suosiva Rodion Romanovich pelaa? Ennen kuin kuu on täysi, Odd Thomas joutuu tekemään tiliä niin uskonnon, tieteen kuin oman sielunsa kanssa. Muuten luostarin kirous leviää koko maanpiirin ylle.*



Koontz kirjoittaa tarttuvasti ja humoristisesti. Hän antaa Oddille miellyttävän äänen ja tavan kertoa asioita. Tarina etenee mukavasti. Ei liian vauhdikkaasti, eikä liian hitaasti. Kirjan sivuilla vilisee kiintoisia hahmoja ja yksityiskohtia. Kummitukset ja muut yliluonnolliset olennot ovat oivallisia ja yllättäviä. Lisäksi käsillä oleva mysteeri on mitä mielenkiintoisin!

Hyvää ja kilttiä kauhua, jossa ei pääse pahemmin säikkymään mutta se ei ole tarkoituskaan. Odd Thomas on mitä mainioin kummitus-jännäri. Harmi, että sarjaa ei ilmeisesti ole suomennettu enempää.

Lukijana Laitinen on hyvä. Häntä on mukava kuunnella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti