lauantai 4. joulukuuta 2021

Åsa Larsson, Ingela Korsell & Henrik Johnsson: Pax 3 - Ihtiriekko

 

Alkuteos: PAX Mylingen (2015)

Kääntäjä: Sirpa Alkunen

Ilmestymisaika: 2021 (ko.painos)

Sivumäärä: 74

Kustantaja: Otava

ISBN: 9789511380023

Muoto: e-kirja (BookBeat)

Sarjamerkintä: Pax #3

Peukku: ^^b

*Karmiva kauhusarja ammentaa pohjolan mytologiasta.

Maagisen kirjaston vartijoiksi valitut veljekset Alrik ja Viggo ovat juuri selviytyneet kamppailusta tuonpuoleisen olennon kanssa. Pyhäinpäivä lähestyy, ja silloin aaveiden mahti tunnetusti voimistuu. Nyt yksi niistä on päättänyt kostaa. Pystyvätkö veljekset estämään sen, ja millä hinnalla?

Ihtiriekko on urbaanin kauhufantasiasarja Paxin kolmas osa, joka on täynnä draamaa, taikuutta ja toimintaa.*



Pax on sarja joka koukuttaa ja jossa saa jännätä päähenkiöiden mukana. Pienenä harmina se on myös sarja, joka toimisi todella paljon paremmin niin, että aina yhden kirjan loputtua voisi vain hypätä suoraan seuraavaan… Tapahtumat nimittäin jatkuvat aikalailla suoraan siitä mihin edellinen osa jää ja oletuksena tuntuu olevan, että aikaisemmat tapahtumat tulisi muistaa.

Ihtiriekko on hieman erilainen kuin sarjan kaksi aikaisempaa osaa. Nyt nimittäin tapahtumia seurataan myös parin muun lapsen matkassa. Ei vain veljeksien. Tämä toimii hyvin ja tunnelma onkin paikoitellen aika hyytävän karmaiseva. Vapaalla riehuva kostonhimoinen kummitus ei ole mikään pikkujuttu. Kuten ei myöskään musta noita, joka tuntuu vainoavan Alrikiä.

Tämän kirjan kanssa ei ehdi tylsistyä! Vauhtia ja jännitystä piisaa. Sarjakuvamainen kuvitus on upeaa jälkeä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti