keskiviikko 15. joulukuuta 2021

Reijo Mäki: Black Jack

 

Alkuteos: Black Jack (2003)

Ilmestymisaika: 2015 (ko.painos)

Sivumäärä: 256

Kustantaja: Otava

ISBN: 9789511250814

Muoto: e-kirja (BookBeat)

Sarjamerkintä: Vares #14

Peukku: q^^

*Turkulainen yksityiskyttä Jussi Vares jäljittää kadonnutta kettutyttöä.

Uskottomien aviomiesten kyttäily keskeytyy, kun Vares pyydetään etsimään Turun kevääseen kadonnut kettutyttö. Jäljet johtavat tytön aktivistipoikaystävään, joka on perinyt miljoonaomaisuuden. Turkimusten edetessä Vares tajuaa, ettei tämä roskisdyykkarimiljonääri suinkaan aio ostaa koko rahalla suojelualuetta liito-oraville vaan suunnittelee tempausta, jonka tarkoitus on järkyttää koko riistokapitalismin mädättämää läntistä maailmaa.*




Black Jack on miellyttävä yllästys. Vaikka se sisältää nämä kaikki perinteiset Vares-dekkarien oikut - baarissa rellestämiset, naisseikkailut, uskomattomat ja hivenen epäuskottavat juonet jne. - oli siinä jotain uutta ja kivaa. Nimittäin kirjoitustyyli. Nyt Vares nimittäin on siirtynyt omalla kohdallaan minä-kerrontaan. Se tuo tapahtumat jotenkin lähemmäksi ja toimii erittäin hyvin.

Kirja leikittelee terrorismilla, maailman pelastamisella sekä ihmisten kummilla harrastuksilla. Näistä muodostuu kummallinen ja viihdyttävä soppa, jonka lomassa opitaan myös se, miten ruumis kannattaa hävittää… Kokonaisuus on mukava ja ihan viihdyttävä. Ihmettelen vain jälleen kerran sitä, miten rennosti Vares aina vain lähtee baariin ja sattuu tuntemaan sieltä vaikka ketä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti