keskiviikko 8. joulukuuta 2021

Timo Parvela: Varjot 1. Helähdys

 

Alkuteos: Varjot 1. Helähdys (2021)

Lukija: Olavi Uusivirta

Ilmestymisaika: 2021 (ko.painos)

Kesto: 3h 14min

Kustantaja: Tammi

ISBN: 9789520431976

Muoto: e-äänikirja (BookBeat)

Sarjamerkintä: Varjot #1

Peukku: q^^

*Tontut liikkuvat vain pimeässä.

Pete tekee kohtalokkaan vaihtokaupan pelastaakseen ystävänsä. Mitä menetät, kun luovut varjostasi? Trillerimäisessä seikkailussa joulun myytti paljastuu aivan erilaiseksi kuin kukaan on kuvitellut.

Pete Valo on epätoivoinen. Sara, hänen paras ja ainoa ystävänsä, on sairas, eikä parannuskeinoa ole. Viimeisenä keinonaan 13-vuotias Pete kuiskaa toiveensa tavaratalon joulupukin korvaan. Hän saa lupauksen, että Sara paranee, mutta vain yhdellä ehdolla: Peten on annettava vastalahjaksi varjonsa. Se ei kuulosta paljolta, mutta on enemmän kuin kukaan on osannut kuvitella.

Kansainvälisesti menestyneen tekijäkaksikon Timo Parvelan ja Pasi Pitkäsen uutuussarjassa Tolkien ja Nesbø kohtaavat. Jännittävä seikkailu vie halki lumen ja jään kohti pohjoista Aurorian valtakuntaa, jossa varjonparsija Uudit selvittää, mitä joulupukille on tapahtunut.

Timo parvela on yksi palkituimmista ja käännetyimmistä kirjailijoistaimme kautta aikojen. Parvelan teoksia on käännetty yli kolmellekymmenelle kielelle, ja niitä on myyty Suomessa ja ulkomailla yhteensä jo yli kuusi miljoonaa kappaletta.

Pasi Pitkänen on lahjakas ja monipuolinen kuvittaja, jonka yhteistyö Parvelan kanssa alkoi Pate-kirjasarjasta ja jatkui Kepler62-avaruusseikkailussa. Nyt huippukaksikko yhdistää jälleen taitonsa!*




Olin ihan täpinöissäni kun aloin kuuntelemaan tätä kirjaa. Lopulta jäin hieman kahden vaiheille. Uusivirta lukee hyvin ja häntä on enemmän kuin mukava kuunnella. Hieman jäi harmittamaan, kun en nähnyt Pitkäken kuvitusta. Isoimman kysymysmerkin jätti kuitenkin itse kirja ja sen henkilöhahmot.

Idea on omaperäinen ja jännittävä. Tontuilla on oma kiltansa, johon mahtuu vain tietty määrä jäseniä. Ja on useita erilaisia tonttuhuoneita omine erityisine kykyineen. Mutta että tontut olisivat jollain lailla “rasistisia”? Ja tylyjä? Ja jopa ilkeitä? Ja haluaisivat vallata maailman? Eivät tietenkään kaikki, mutta osa. Luonnollisestikin. Tai sitten jokin ideasta jäi minulle vielä hieman epäselväksi…

Entä henkilöhahmot sitten. Monenlaisia tonttuja, niin niitä hyviä kuin ei niin hyviä. Ja sitten kolme lasta. (Tai vähän useampiakin.) Jotka kaikki ovat valmiita luopumaan varjostaan, koska mitäs sillä oikeastaan tekeekään? Ja sitten heistä tuleekin aika nopsaan ilkeitä, tylyjä ja inhottavia. Mutta kuinka ollakaan, joku on osannut aavistaa tulossa olevan uhan ja on hommannut heille kulkuset! Näin ollen heillä on mahdollisuus aloittaa vastaan taisteleminen ja maailmalla on mahdollisuus pelastua.

Hämmentävää. Omalla tavallaan kiinnostavaa. Jään odottelemaan sarjan toista osaa, jonka pitäisi tulla joskus keväällä 2022.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti