maanantai 27. joulukuuta 2021

Louise Penny: Kuukausista julmin

 

Alkuteos: The Cruelest Month (2008)

Kääntäjä: Susanna Paarma

Lukija: Kalle Chydenius

Ilmestymisaika: 2020 (ko.painos)

Kesto: 16h 2min

Kustantaja: Bazar

ISBN: 9789522798664

Muoto: e-äänikirja (BookBeat)

Sarjamerkintä: Three Pines #3

Peukku: ^^b

*Kuukausista julmin on nimensä veroinen.

Palkitun dekkaristin Three Pines -sarjan kolmas Kuukausista julmin on laadukasta cozy crimea. Tämän pääsiäisen jälkeen viehättävä pikkukylä ei ole entisensä.

Pääsiäinen on koettanut Three Pinesin kylässä. Kaikki eivät kuitenkaan ole innoissaan kevätauringon paljastavasta valosta, sillä jollakin on aikomuksena herättää kuolleiden henget.

Kun rikoskomisario Armand Gamache tiimeineen saapuu kylään, on vastassa erikoinen rikostapaus. Spiritismi-istunto vanhassa hylätyssä talossa on mennyt pahasti pieleen, ja yksi osallistujista on kirjaimellisesti säikähtänyt kuoliaaksi.

Idylliseen Three Pinesiin kätkeytyy jälleen jotain kamalaa, ja Gamache joutuu kohtaamaan omatkin salaisuutensa poikkeuksellisen rikoksen selvittämiseksi. Näiden pyhien jälkeen Three Pines ei tule olemaan entisellään.

Kuukausista julmin on Louise Pennyn dekkarisarjan kolmas osa. Sarja sijoittuu Three Pinesin idylliseen, eriskummallisten ihmisten asuttamaan maalaiskylään.*





Pennyn kirjoissa on ihanan monimutkaiset juonet. Tai siis ne ovat oikeastaan melko yksinkertaisia ja ymmärrettäviä, mutta niiden selvittäminen ja seuraaminen ovat haastavia. Ehkäpä juuri niiden yksinkertaisuuden takia. Lisäksi kirjojen henkilöhahmot ovat aivan ihania ja sympaattisia. Heistä ei voi olla pitämättä.

Nytkin juonessa on mukana paljon rakkautta ja välittämistä. Mutta myös monia väärinkäsityksiä ja epäselvyyksiä. Taustalla pyörii myös edelleen poliisin sisäinen valtataistelu, joka menee tällä kertaa henkilökohtaisuuksiin asti…

Hienoa kerrontaa, kuttuvasti kehittyvä juoni ja paljon pienen kaupungin lämpöä. Tykkään! Lukijana Chydenius on loistava. Hän sopii näihin kirjoihin oikein mainiosti lukijaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti