perjantai 24. joulukuuta 2021

Karin Slaughter: Epäluotettava todistaja

 

Alkuteos: False Witness (2021)

Kääntäjä: Päivi Paju

Ilmestymisaika: 2021 (ko.painos)

Sivumäärä: 418

Kustantaja: HarperCollins Nordic

ISBN: 9789150771718

Muoto: e-kirja (BookBeat)

Peukku: ^^b

*Hän näki, mitä teit. Hän tietää kuka olet.

Leigh Collier on työskennellyt ahkerasti elämänsä eteen. Hän on arvostettu puolustusasianajaja, hyvä äiti, ja jopa hyvissä väleissä ex-miehensä kanssa. Mutta julkisivun taakse kätkeytyy salaisuus, jota hän on kantanut mukanaan lapsuudestaan asti.

Leigh saa tehtäväkseen puolustaa varakasta miestä, jota syytetään raiskauksesta. Kun Leigh tapaa miehen, hän ymmärtää, että hänet on valittu syystä Andrew Tenantin asianajajaksi. Andrew tietää hänen menneisyytensä ja sen, miksi Leigh on yrittänyt kaksikymmentä vuotta unohtaa sen.

Ainoa, joka voi auttaa Leigh’tä, on hänen pikkusiskonsa - viimeinen henkilö, jonka hän haluaisi vetää mukaan. Mutta kun elämää pirstova salaisuus on vaarassa paljastua, hänellä ei ole enää vaihtoehtoa…*



Tyrmäävä tarina sisaruudesta, rakkaudesta ja myös ihmisten tavasta unohtaa…

Slaughter on jälleen kerran punonut tarinan joka vangitsee lukijan otteeseensa. Yllättää hänet useampaankin kertaa. Sekä järkyttää paikoitellen julmuudellaan. Mukana on kuitenkin myös paljon hyviä asioita: rakkautta, luottamusta ja toivoa. Kirjan henkilöiden mukaan lähtee innoissaan ja tarinaan uppoaa mukaan kokonaan.

Kirjassa eletään korona-aikaa. Se laittaa trillerin tapahtumat tiukasti kiinni nykyaikaan ja valottaa näin myös amerikan ulkopuolisille lukijoille sikäläisiä koronaoloja. Siinä on monia hyviä yksityiskohtia ja viittaukset saavat kaiken tuntumaan todelta. Kirjan rakenne toimii myös hyvin. Välillä ollaan menneisyydessä, välillä nykyisyydessä. Vähitellen paljastuu aina uusia asioita kun muistot tulevat terävämmiksi. Lisäksi kirja on täynnä sympaattisia henkilöhahmoja.

Jännittävä. Kutkuttava. Pelottava. Taattua jännitystä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti