torstai 16. joulukuuta 2021

Stuart Turton: Evelynin seitsemän kuolemaa


Alkuteos: The Seven Deaths of Evelyn Hardcastle (2018)

Kääntäjä: Jaakko Kankaanpää

Lukija: Aarne Linden

Ilmestymisaika: 2020 (ko.painos)

Kesto: 15h 19min

Kustantaja: Otava

ISBN: 9789511358480

Muoto: e-äänikirja (BookBeat)

Peukku: ^^b


*Tällaista murhamysteeriä et ole koskaan lukenut. Kuin yhdistelmä Agatha Christien dekkareita ja Black Mirror -tv-sarjaa.


Syrjäisen maaseutukartanon tanssiaisiin kutsuttu Aiden Bishop saa kylmäävän tiedon: juhlapäivän iltana klo 23 kartanon tytär Evelyn murhataan.


Evelyn ei kuitenkaan kuole ainoastaan kerran. Kun hänet on murhattu, kartanon vieraat heräävät mystisesti aina uudelleen samaan tanssiaispäivään. Painajaismaisen kierteen katkaistakseen Aidenin on löydettävä murhaaja, ennen kuin rikosta ehtii edes tapahtua.


Englannissa vuoden parhaana esikoisena palkittu trilleri on kansainvälinen kirjatapaus. Synkkien salaisuuksien verkko vangitsee lukijan sisäänsä ensi sivusta lähtien.*




Kutkuttavan jännittävä ja monimutkainen murhamysteeri kivalla yliluonnollisella tvistillä! Tätä lukiessa/kuunnellessa saa olla todellakin tarkkana jos mielii pysyä mukana ja perillä kaikesta. Pelissä on omat kovat sääntönsä ja pelaajat ovat kaikki melko häikäilemättömiä. Tämä murhaaja ei todellakaan halua jäädä kiinni!


Aiden on kertojana tarkka ja yksityiskohtainen. Sääli vain, että hänellä ei todellakaan ole kaikkia palasia tiedossaan. Jokaisesta vihjeestä joutuu taistelemaan ja välistä hinta on lähes hirmuinen. Kehen ja mihin hän voi oikein luottaa? Pystyykö hän luottamaan edes itseensä tässä vihjeiden viidakossa?


Kirjan henkilöhahmot ovat mielenkiintoisia ja mystisiä. Mikä parasta, salaperäisyys ja yllätykset säilyvät aina loppuun asti. Luvassa on useita yllätyksiä, melkoisia päätelmiä ja erinäisiä sattumuksia. Kiehtova ja erikoinen juoni yllättää positiivisesti. Aidenin mukana saa jännittää alusta alkaen. Pidän siitä, että hänen “isäntänsä” ovat kaikki todella erilaisia. Yksikään päivä ei ole lähelläkään samanlaista! Aina löytyy ja huomaa jotain uutta.


Hieno juoni. Upeita hahmoja. Erikoinen idea, joka todella saadaan toimimaan. Todella positiivinen yllätys.


Lukijana Linden on nappivalinta. Hän lukee erittäin hyvin ja häntä on miellyttävä kuunnella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti