perjantai 31. joulukuuta 2021

Tony Sandoval: Watersnakes

 

Alkuteos: Le serpent d’Eau (2014)

Kääntäjä: Lucas Marangon

Ilmestymisaika: 2018 (ko.painos)

Sivumäärä: 144

Kustantaja: Lion Forge Comics

ISBN: 9781942367758

Muoto: Sid.

Peukku: q^^

*Mila is a solitary teenager ready to put another boring summer vacation behind her until she meets Agnes, an adventurous girl who turns out to be a ghost. And not just a regular ghost, but one carrying the essence of an ancient, fallen king and a mouth full of teeth that used to be his guardian warriors.

Three-time Eisner Award-nominated writer/artist Tony Sandoval (Doomboy, A Glance Backward, Rendez-vous in Phoenix) presents a wondrous world of secret places and dreamlike magic hidden in the everyday corners of our sleeping imagination…*






Watersnakes on kiinnostava yhdistelmä viattomuutta ja jopa järkyttävää väkivaltaa. Se vaatii jonkin verran sulattelua. Ja muutamissa paikoissa se todella onnistui yllättämään ja hämmentämään.

Sandovalin tyyli piirtää on kiintoisa. Periaatteessa se on melko “realistinen”, mutta toisaalta se korostaa tiettyjä asioita liiallisuuksiin asti. Jokin hänen värien käytössään on hyvinkin herkkää ja päähenkilöistä löytyy melkoinen määrä viattomuutta. Samalla hänen tarinansa ovat kuitenkin mitä mielikuvituksellisempia ja välillä todella raakoja ja julmia.

Sarjakuvan päähenkilö on Mila, nuori tyttö, joka näkee kummallista unta. Ja kummallisen tytön. Nämä asiat yhdistyvät toisiinsa ja äkkiä Mila onkin keskellä vuosituhansia vanhaa sotaa, joka uhkaa meran maailmaa…

Jännittävä ja koskettava. Sopivasti erilainen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti