tiistai 14. joulukuuta 2021

Emma Puikkonen & Arja Puikkonen: Äänihäkki

 

Alkuteos: Äänihäkki (2017)

Lukija: Hannamaija Nikander

Ilmestymisaika: 2018 (ko.painos)

Kesto: 7h 55min

Kustantaja: Otava

ISBN: 9789511315520

Muoto: e-äänikirja (BookBeat)

Peukku: q^^

*Huikea saturomaani lojaaliudesta ja oman äänensä löytämisestä. Kuusi kadonnutta poikaa ja vihreätukkainen tyttö, joka ryhtyy etsimään heitä.

Haidakun maassa liikkuminen kylästä kylään on kielletty. Uku lähtee luvatta matkaan löytääkseen kauan sitten jäljettömiin kadonneet veljensä. Matkaseuraksi liittyy Kaski, postipoika jolla ei ole ääntä mutta siivet kantapäissään. Kaksikko kohtaa vanhan äänimestarin, joka on ammatikseen pyydystänyt joutsenten ääniä häkkiin. Onko mestarin tarina kuudesta Pirunpeltomeressä elävästä veljeksestä totta? Onnistuuko Uku tapaamaan Haidakun kuningattaren ja suoriutumaan kolmesta tehtävästä, jotta veljet voisivat palata kotiin?*




Sinällään Äänihäkki on kiinnostava ja kaunis tarina. Mutta. Minusta se tuntuu vähän liikaa H. C. Andersin Villijoutsenien mukaelmalta. Tällä kertaa veljiä tosin on vain 6 ei yhtätoista. Heistä piti tulla kuninkaallisia, he eivät olleet niitä. Sisko vasta syntyi kun veljet katosivat, ei kasvanut heidän kanssaan. Ja nokkosen sijaan paidat tehdään mykkänä ilman neulaa ja lankaa kalannahasta… Ihan liikaa yhtäläisyyksiä, vaikka maailma onkin erilainen.

Haidakun maailma on erikoisella tavalla yhdistelmä tekniikkaa ja magiaa. Sillä on omat jännät perinteensä jotka jäävät valitettavan vähälle huomiolle. Suurin osa tuntuu olevan hassuja pieniä sattumuksia ja kummallisia nimiä. Kerronta vaihtelee ja tapahtumia seurataan niin Ukun, Kasken kuin Ukun veljienkin matkassa. Sekä parin muun.

Kiva ja kuunneltava satu, josta voi nauttia jos ei kiinnitä huomiota yhtäläisyyksiin… Nikanderin ääni on erittäin miellyttävän kuuloinen ja hän lukee innostuneesti. Hyvä kokonaisuus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti