maanantai 13. joulukuuta 2021

Belinda Bauer: Kauniit kuollessaan

 

Alkuteos: The Beautiful Dead (2016)

Kääntäjä: Annukka Kolehmainen

Lukija: Maria Jyrkäs

Ilmestymisaika: 2021 (ko.painos)

Kesto: 11h 5min

Kustantaja: Otava

ISBN: 9789511408130

Muoto: e-äänikirja (BookBeat)

Peukku: q^^

*Rikostoimittaja Eve Singer on riippuvainen kuolemasta. Hänen on löydettävä tv-katsojille verisimmät ja groteskeimmat tapaukset, tai muuten hänet sysätään syrjään raa’assa kilpailussa media-alan työpaikoista. Kun julkisuutta janoava sarjamurhaaja tarjoaa Evelle mahdollisuutta päästä aina ensimmäisenä rikospaikalle, Eve suostuu oitis. Mutta “kauniiseen kuolemaan” koukuttunut murhaaja on varannut Evelle hyytävässä mediaspektaakkelissa selostajan ohella toisenkin roolin…

Mestarillinen ihmismielen kuvaaja Belinda Bauer uppoutuu Kauniit kuollessaan -romaanissa pelottavan taitavasti niin stressaantuneen rikostoimittajan, Eve Singerin muistisairaan isän kuin sarjamurhaajankin ajatuksiin.*




Bauerin henkilöhahmot ovat kiinnostavia ja eläviä. Heistä pitää, joskus jopa tahtomattaan. Heidän kanssaan sekä itkee että nauraa. Mikä on välistä hieman kyseenalaista, sillä huumori on paikoitellen melko mustaa… Pelottavaa on, että kaikista hahmoista löytyy jotain inhimillistä. Myös murhaajasta.

Kirjan juoni on kiinnostava ja jännittävä. Se leikkii hyvin tunnelmalla, joka välistä on aivan arkista ja välillä suorastaan kylmäävää. Tapahtumat etenevät hyvin ja vaihdot Even ja “murhaajan” välillä toimivat. Kuvailu on tyrmäävää: siinä ei välillä ollenkaan peitellä julmuuksia. Välillä taas maalaillaan kauniitakin tunnelmia. Bauer onnistuu sekä yllättämään että järkyttämään.

Jyrkäs oli minulle lukijana uusi tuttavuus. Ei ollenkaan huono sellainen. Hän lukee hyvin ja kiinnostavasti. Miellyttävän kuuloinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti